Font
Font

Annonsørinnhold

Plant, Smile, Building, Flower, Sleeve, Sky, Travel

– Har kjent på hvor viktig fellesskap er

ANNE BERIT LEIN ER KLAR FOR Å BRETTE OPP ERMENE FOR INNBYGGERNE OG NÆRINGSLIV I STEINKJER

– Som de fleste barn har også jeg følt på hva det har å si å høre til et fellesskap. Derfor brenner jeg for at ingen skal føle seg utenfor i Steinkjer.

Nå er JobbHuze, en inkluderingsarena og jobbkatalysator for ungdom i samarbeid med AS Reko, oppe og går. Det er Anne Berit skikkelig stolt over å ha stått i bresjen for, i likhet med å ha tatt initiativ til inkluderingsstrategien og styrking av Nattvandrerordningen. For henne er det viktig at de unge i Steinkjer føler seg sett og ivaretatt.

– Vi trenger å bry oss om hverandre, og det gjør vi i Steinkjer. Det har de tragiske unge dødsfallene i påska og i sommer vist oss i ettertid, sier Anne Berit og viser spesielt til Hallgrim Bremseth, far til Sigve, sine ord i etterkant av påkjørselen i Kongens gate:

– Han sa: "La oss vise at vi er verdens beste småby" og det er jeg så enig i. Selv får jeg helt vondt av ungdommer i Steinkjer som ikke kommer seg inn i arbeidslivet eller som mangler møteplasser. Jeg brenner for ungdommene våre og oppveksten til barna i kommunen vår. Vi trenger dem i jobb.

– Vi har gjort så utrolig mye allerede for og med ungdom som jeg ønsker å føre videre. Ungdomsrådet har nå laget en ungdomsplan – en utfordring som ungdommene tok på strak arm, forteller Anne Berit.

Hun vet også at Ungdomskontaktene er blitt svært viktige for ungdom i Steinkjer.

– Jeg er så glad for den utrolig viktige jobben de gjør. Vi i Senterpartiet vil gjøre alt som står i vår makt for å beholde dem, understreker Anne Berit.

Smile, Trousers, Window

Anne Berit Lein er opptatt av at ungdommer i Steinkjer har det trygt. Her i møte med russen og politiet tidligere i år.

Outerwear, Smile, Yellow, Flag

DA FREDDY BLE UBEHAGELIG

I dag er Anne Berit Lein godt kjent i Steinkjer som en folkekjær og engasjert ordfører, men også hun har følt på hvor vanskelig det kan være å ha "vondt i magen" som barn .

– Det var spesielt en gang på barneskolen at jeg følte mye på det. Dette er egentlig en veldig uskyldig historie, men jeg husker det fortsatt godt, sier Anne Berit og forteller videre:

– Jeg hadde løst en ordrebus som i sum ble "FREDDY". Og dette ordet hadde jeg skrevet bakerst på skriveboka mi på skolen. En gutt i klassen så dette og antok at Freddy var en gutt jeg var glad i, og det ble mye styr i rundt det. Jeg husker jeg gikk rundt med en klump i magen lenge etterpå på grunn av dette som bare var en liten episode.

– VI MÅ ALLE VÆRE MED

Anne Berit understreker at hun vet at mange unge i Steinkjer i dag går rundt med en slik klump i magen til daglig, og at hun ikke ønsker at det skal være slik.

– Vi må alle være med på å endre dette. Ungdommene våre er framtida, de er viktige og de skal bli sett, respektert og være til nytte.

Anne Berit har alltid vært opptatt av inkludering og fellesskap. Her fra Pride-markeringen i Steinkjer. Foto: Steinkjer-Avisa

"Ingen i Steinkjer må føle seg utenfor, og det har vi alle et ansvar for"

Anne Berit Lein

Sweco Steinkjer er en del av Sweco Group, en internasjonal konsulentkjede bestående av til sammen 18.500 arkitekter, ingeniører og rådgivere.

I Steinkjer består Sweco av 43 medarbeidere fordelt på gruppene Konstruksjon og Brann, Tekniske installasjoner, Infrastruktur og Prosjektadministrasjon.

Sweco Steinkjer er lokalisert i splitter nye og fasjonable lokaler i O2-huset, midt i sentrum.

PS! Vi har for tiden ledige stillinger innen konstruksjon, geoteknikk og VA-rådgivning.

EN TYDELIG OG ENGASJERT LEDER

Anne Berit har hatt verv i kommunestyre og formannskap helt siden 2007. Hun var gruppeleder for partiet i 12 år og er i dag ordfører. Av yrke er hun jordskiftekandidat, planlegger og bonde.

Som ordfører er hun blitt godt kjent som en leder med stor energi og en enorm motivasjon til å stå i front for Steinkjer og Steinkjers innbyggere.

– Jeg har et stort hjerte for alle – i hele Steinkjer. Jeg liker å ta ansvar, og ønsker å fortsette med det, sier Anne Berit.

– SKAL FÅ KONTROLL PÅ ØKONOMIEN

Kostnadsvekst og rentevekst har vokst mer enn det Finansdepartementet og kommunestyret i Steinkjer har lagt til grunn for sine budsjetter. Dette har ført til røffe tider for mange.

– Vi er i gang med store utviklings- og endringsprosesser for å tilpasse drifta til rammene, og jeg ønsker å ta videre ansvar for denne jobben. Vi skal få kontroll på økonomien, samtidig som vi skal løfte viktige utviklingsprosjekter for Steinkjer, sier Anne Berit og viser til nye næringsarealer, en ny boligpolitikk, utvikling av framtidas omsorgsløsninger og en trygg og god oppvekst for alle.

– Flere skal i arbeid, vi skal sikre en god utvikling av grendesentra og et attraktivt sentrum – og jeg ønsker å få landet arbeidet med nytt hotell i Steinkjer, sier hun engasjert.

Smile, Fashion, Lectern

Næringsutvikling, samarbeid og bærekraft er viktige ledesnorer for Anne Berit.

BOLYST OG NÆRING I LAG

Nylig var Anne Berit i møte med næringsaktører på Innherred.

– Vi trykker nå til på næringssiden, både i kommunen og på Innherred. Næringsaktørene i møtet var tydelige på at de kommer til å skape jobber, og at vi i lag må sørge for at det er flott å bo på Innherred – og at vi alle må legge oss i selene for bolyst og blilyst slik at folk blir i regionen.

Dette er én av grunnene til at Senterpartiet med Anne Berit i spissen har lyst til å utvikle Bolyst-satsningene i Steinkjer enda mer.

FRIVILLIGSENTRALER I SENTRUM?

– Jeg mener vi må ha bolystgrupper eller lignende i sentrum og Egge, og jeg ønsker også frivilligsentraler i sørdelen av kommunen og i sentrum for å skape enda mer attraktivitet og bolyst, sier hun, og understreker samtidig at det er viktig at slike satsninger også kommer nedenfra.

– Det er allerede satt av en startkapital til disse, dersom noen ønsker å ta initiativet, legger Anne Berit til.

Snart skal kommunedelplan sentrum revideres og kommuneplanens arealdel er i prosess i Steinkjer.

– Jeg er skikkelig utålmodig etter å komme i gang med sentrumsdelen. Når jeg snakker om alt dette, kjenner jeg på at jeg har så innmari lyst til å fortsette rollen som ordfører, påpeker Anne Berit.

LAGLEDEREN ANNE BERIT VÅKNER

Bolystgruppene i Steinkjer er på utviklingssporet, og 30. august ble en samarbeidsavtale mellom alle bolystgruppene klappet gjennom. Det å ønske velkommen, inkludere alle i lokalsamfunnet og samarbeide for en attraktiv og bærekraftig samfunnsutvikling i hele kommunen, var en gjennomgangstråd i møtet.

– Tenk at vi kan løfte en slik satsing i lag? Da våkner laglederen Anne Berit fra gamle idrettsdager, for å si det sånn, ler hun.

Og hvis du ikke var klar over det fra før: Anne Berit Lein var en aktiv håndballspiller og keeper i Ogndal IL da hun var ung – en karriere hun fortsatte i Oppegård da hun flyttet til Ås for å studere.

Smile

Politikere, administrasjon og representanter for bolystgruppene i Steinkjer samlet tidligere i år. Som bildet viser, bar møtet preg av stort engasjement.

"Jeg har så lyst til å være lagleder for det store lagarbeidet som skal løfte Steinkjer og bidra til det strategiske arbeidet om å løfte Innherred sammen."

Anne Berit Lein

NÆRINGSAKTIV KOMMUNE

Helt siden Anne Berit kom til roret som ordfører for tre år siden, har hun vært opptatt av å utvikle kompetanse og næring i Steinkjer strategisk.

– Vi har fantastiske muligheter i våre naturresusser – fra jord, skog og ei driftig landbruksnæring. Og nå er også den blå åkeren sterkt representert i kommunen. Vi realiserer det grønne skiftet. Det skjer nå, både gjennom utvikling av kompetanse ved Mære landbruksskole og gjennom studieløp ved Nord universitet, i forskningen, men ikke minst også i landbruket og i industrien.

Anne Berit har planen klar for å videreutvikle Steinkjer som en næringsaktiv kommune, med flere arbeidsplasser, med mer næringsareal og lover å redusere eiendomsskatten for næringslivet i kommende periode.

– Landbruket skal fortsatt være ei vekstnæring, og er svært viktig for matsikkerhet og beredskap. Vi skal utvikle Steinkjer som landbruksskommune på lang med landbruksnæringen, sier hun.

TRYGG OG GOD OPPVEKST

Det har vært mye oppmerksomhet rundt skoler og skolestruktur i Steinkjer i det siste året, og Anne Berit er tydelig på at hun og Senterpartiet skal sikre en trygg og god oppvekst for alle i hele Steinkjer.

– Vi skal beholde dagens desentraliserte skolestruktur, løfte innholdet i skolen og gjøre det vi kan for at alle barn opplever mestring og får gode ferdigheter gjennom både praktisk og teoretisk læring, sier Anne Berit, og legger til:

– Vi holder på med mange utviklingsprosjekter, også innenfor oppvekst – med tidligere innsats, som skal føre til lavere driftskostnader på sikt. Vi skal få til dette. Det er jeg overbevist om.

SØNNEN OM ANNE BERIT: "MER FOLK"

Helt siden hun var liten har Anne Berit vært glad i mennesker og det å omgi seg med dem.

– Det er det jeg får energi av. Jeg er nok ekstremt sosialt anlagt. Da søsteren min skulle holde tale til meg på 50-årsdagen, spurte hun min sønn om hva som kjennetegner meg i hans øyne. Svaret hans var: "Mer folk". Og det har han helt rett i. Jeg kan aldri få nok folk rundt meg, smiler Anne Berit.

Kanskje er det én av grunnene til at hun og Senterpartiet nå prioriterer omsorg som det viktigste området innen politikk i programmet sitt – at de bryr seg om folk.

– Ingen skal føle seg ensomme, sosial møteplasser og trygghet er viktig, understreker Anne Berit, og forteller at hun og partiet er opptatt av å gi et fornyet helse- og omsorgstilbud, sørge for trygge og sosiale boligløsninger og fornye hjemmetjenesten.

– Vi skal skape gode møteplasser, et bedre aktivitets- og dagtilbud, flere avlastnings- og korttidssplasser – og sørge for 150 nye sykeheimsplasser, sier Anne Berit.

MED OGNDAL OG STEINKJER I HJERTET

Selv om hun trivdes godt i Oslo og omegn da hun bodde der som ung, har hun aldri angret på at hun flyttet tilbake til Ogndal og Steinkjer:

– Jeg lever et mye mer innholdsrikt liv her enn jeg gjorde i Oslo. Selv om jeg trivdes der og hadde det sosialt og fint, så er det meningsfullt å få være delaktig i en akkurat passe stor kommune og region. Jeg stortrives med å få bygge steinkjersamfunnet sammen med innbyggerne og næringslivet. Det ønsker jeg svært gjerne å fortsette med – aller helst i ordførerstolen, smiler Anne Berit.

Anne Berit i et nøtteskall: Inspirert av ungdom, glad i klemmer, aktiv i det meste av arrangement, opptatt av næringsutvikling og hedret for å være "årets mest positive" i 2022 (foto fra hedersaften: Thomas Jergel)

BRUK STEMMERETTEN DIN!

Natural environment, Jeans, Trousers, Sky, Cloud, Plant, Water, Nature, Tree

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Rectangle