Annonsørinnhold

BLI MED PÅ

AV AKER SOLUTIONS I VERDAL

Metodeavdelingen har flere ledige stillinger. Bli bedre kjent med oss!

– Metodeavdelingen er bindeleddet mellom design og fabrikasjon, og vi trenger flere ansatte. Innen august neste år må vi ha på plass 16 flere medarbeidere, men allerede nå trenger vi 4-6. Kanskje er det deg, eller noen du kjenner?

Henning Hamland er leder for avdelingen og kan ikke få skrytt nok av de 44 medarbeiderne han jobber sammen med.

– Vi er en sammensveiset gjeng som alle liker å jobbe med teknologi og digital utvikling. Hos oss finner du ulike ingeniører, men også folk med teknisk fagskole og annen relevant erfaring, forteller han.

Head of Method Engineering i Aker Solutions i Verdal, Henning Hamland, er på søken etter flere gode kolleger.

– Aker Solutions som hovedkonsern er stort, med over 15.000 ansatte verden over, og 800 ansatte i Verdal. Her kan du finne oppgaver innen alt du måtte ønske innenfor samme selskap. Mulighetene er uendelige, sier Maria Nymo Aksnes, som er Manager for Tenders & Main Method i Metodeavdeligen.

Smile, Human, Gesture, Beard

– Noe av det som gleder meg mest med å komme på jobb, er at vi aldri har en kjedelig dag. Sammen løser vi de største utfordringer i planleggingen av store operasjoner og fabrikasjon av gigantprosjekter.

Det sier Jørgen Suul, som er metodeansvarlig for prosjekter. For tiden jobber han med å beregne og planlegge byggemetode for Jackdaw-plattformen som er bestilt av Shell i Storbritannia.

– Som ansatt her får du veldig ansvarsfylte og betrodde oppgaver, men vi hjelper hverandre og har svært høye krav til kvalitetssikring for å forsikre oss om at tegninger, beregninger og metoder stemmer. Du får være med i prosjektet fra start til slutt – fra design til byggeprosess. Det er veldig givende!

Jørgen Suul heiser flagget når store kontrakter blir landet av Aker Solutions i Verdal og trykker på klappeknappen når kolleger kommer innom arbeidsstasjonen med ferdiglagede tegninger og leveranser.

Ved Metodeavdelingen i Aker Solutions i Verdal jobber vi med kalkulasjoner, design, teknologi, metode og visualisering.

– Vi er primært på utkikk etter ingeniører – gjerne innen maskin, bygg, material eller marine, men også folk med relevant utdanning eller erfaring innen teknologi, CAD-kunnskap og data, forteller Henning Hamland.

Han understreker at det også er mulig å sende inn en åpen søknad dersom man er interessert i å jobbe ved Aker Solutions i Verdal.

Ved Metodeavdelingen har han som leder stort fokus på trivsel. I desember har blant annet de ansatte en egen julekalender som åpnes hver dag kl. 09.00.

Monika Forr er ett av de nyeste tilskuddene i Metodeavdelingen. Hun jobber som trainee gjennom Intro Trainee og begynte 1. september 2022.

– Jeg synes det er spennende og omfattende jobb hvor jeg får prøvd meg på mange ulike områder.

Smile, Blue, Sleeve

Madeleiene Hoseth er Fabrication Engineering Manager i Metodeavdelingen.

– Dette er den beste avdelingen i hele Aker Verdal, smiler fabrication engineer manager Madeleine Hoseth.

Hun stortrives på jobb og synes som regel at dagene går altfor fort.

– Det sosiale miljøet her er kjempebra. Vi har et godt samhold og vi hjelper alltid hverandre hvis vi lurer på noe, sier Hoseth.

Hand, Table, Furniture, Blue, Chair

Aker Solutions i Verdal er den største private bedriften nord for Trondheim og i årene som kommer vil de sysselsette opptil 1200 ansatte. Firmaet er et offshoreverft på Ørin i Verdal og driver med ingeniør- og byggearbeid av store jacketplattformer og toppsider som leveres til kunder innen havvind, havbruk, olje og gass.

– Som alle andre konsern er vi også opptatt av bærekraft. Innen 2025 skal en tredjedel av all omsetningen vår være tilknyttet bærekraftig energi, og to tredjedeler innen 2030, forteller Maria Nymo Aksnes.

Maria Nymo Aksnes og Henning Hamland ser nærmere på en 3D-printet versjon av Jackdaw-plattformen som skal bygges utenfor Storbritannia. Når den står ferdig og er i full drift, vil den dekke 6 prosent av Storbritannia sitt gassbehov. Og den lages på Aker Solutions Verdal!

Både Maria og Henning understreker at det å jobbe i Aker Solutions gir store fordeler.

– Her får du blant annet gode pensjonsordninger, helseforsikring, bedriftsidrettslag, eget treningsstudio, rabattordninger og bedriftshelsetjeneste som inkluderer lege, sykepleier, ergoterapeut, fysioterapeut og yrkeshygeniker.

– Vi har også en egen utdanningsportal – en type Netflix for kurs og opplæring, som du ikke finner maken til. Via portalen kan du ta alt fra kurs til en MBA gjennom anerkjente utdanningsinstutisjoner over hele verden, forteller de.

PS! Lurer du på hvordan Aker Solutions i Verdal printer ut 3D-modeller av prosjektene sine? Se video med Magnus Nordvik under!

Denne seksjonen ledes av Isak J. Bråthen. Isak kom til Aker med en fersk bachelor innen 3D, animasjon og VFX fra Nord Universitet, og her mangler han ikke noe av det han trenger av utstyr, for å si det sånn!

Ralf Nyheim er nytilsatt filmprodusent i Metodeavdelingen. Han har mangeårig bakgrunn fra Wow Film.

I Metodeavdelingen er det en egen og relativt ny seksjon for visualisering og medieproduksjon.

Ole Andreas Aasan er én av dem med lengst fartstid i Metodeavdelingen. Han har jobbet i Aker Solutions i hele 30 år. I dag er han en representant for det preventive HMS- og kvalitetsarbeidet, der fokuset ligger på gode løsninger helt fra planleggingsfasen. Det er her grunnlaget legges for effektiv, trygg og kvalitetsmessig god fabrikasjon.

– Jeg kunne ikke tenke meg å jobbe med noe annet! Her har vi ordnede arbeidsforhold og det sosiale miljøet er virkelig flott. Ønsker du å reise i jobben, er det også mulighet for det, sier metodeingeniør Aasan.

– Ole Andreas har i en årrekke levert metodetegninger og underlag av høy kvalitet og er ekstremt effektiv i sin jobb som metodeingeniør. Han gjør sitt ytterste for å velge utstyr og løsninger som gjør det enklest mulig for de utførende å utføre sin jobb trygt og ergonomisk riktig, og lytter alltid til innspill som vil forenkle prosessen, forteller avdelingssjef Henning Hamland.

Ole Andreas Aasan er metodeingeniør i Metodeavdelingen.

Vil du bli en del av oss ved
Metodeavdelingen i Aker Solutions Verdal?

Font

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.