Land vehicle, Face, Tire, Smile, Wheel, Snow, Blue, Car, Jacket

Sparer store summer på strøm

– etter en liten renovering!

På det kaldeste var det 13 grader inne på treningssenteret på Brede. Men to enkle grep forandret alt. Nå sparer eieren 1500 kr i strøm hver måned.

– Folk startet med å trene med hansker og yttertøyet på når det var på det kaldeste ute. En fast kunde spøkte med at han måtte bryte fingrene vekk fra vektene fordi de nesten var frosset fast.

Det forteller Jonny Ånonli fra Snåsa som eier bygget Samtun og treningssenteret som ligger der.

To varmepumper hjalp lite

Årsaken til at bygget var så kaldt, var enkel: Som tidligere dagligvarebutikk hadde det 57 år gamle bygget store, gamle vindusflater og svært lite isolasjon.

Selv med to varmepumper gående for fullt, klarte ikke Ånonli å få innetemperaturen høyere enn 13 grader dersom det var iskaldt vær utenfor.

– Jeg måtte gjøre noe, for det var helt uholdbart. Etter en runde med forespørsler endte jeg opp med å be Steinkjer By- og Bygdeservice om hjelp til å bytte ut vinduene og etterisolere veggen ut mot veien, forteller Ånonli.
Ferdig på 12 dager

Ettersom treningssenteret valgte å holde åpent mens renoveringen pågikk, måtte jobben gjøres på kortest mulig tid. I løpet av 12 dager i januar i år gikk 3-4 mann fra Steinkjer By- og Bygdeservice i gang med arbeidet.

– Vi fjernet åtte store, gamle vindu og etterisolerte både på innsiden og utsiden av veggen. Vinduene ble erstattet med mindre vindu som har høy isolasjonsevne og mindre varmetap. Ytterveggen er i dag 15 cm tykkere enn den var tidligere, forteller byggeleder i Steinkjer By- og Bygdeservice, Tor Even Hestmo.

I dag har treningssenteret kun én varmepumpe på veggen, men holder likevel innetemperaturen stabil på 19 grader – alt takket være renoveringen av vegg og vindu.

 – Det er helt utrolig hvor stor forskjell det er her nå. Ifølge strømleverandøren sparer jeg 700 kW i måneden på treningssenteret og det utgjør rundt 1500 kroner i måneden. Jeg er veldig godt fornøyd, smiler Ånonli.

Sky, Window
Office chair, Exercise machine, Building, Window, Treadmill

Vinduene og tynne vegger resulterte i stort varmetap inne på treningssenteret. På det verste var temperaturen nede i 13 grader.


Store vinduer fra da butikken var i bygget preget bygget Samtun fra før.


Gjør det andre ikke gjør

Steinkjer By- og Bygdeservice er en håndverksbedrift med 35 ansatte og innleide på lønningslista.

Firmaet er mesterbedrift og lærebedrift som blant annet gjør jobber innen snekkerarbeid, muring, trefelling, vaktmestertjenester – og ellers det meste innen hus og heim.

– Vi utfører mesteparten av jobber som ingen andre gjør. Når du er i tvil om hvem du kan spørre, er det bare å ringe oss, smiler Hestmo.

Fra katteluke til nybygg

Snekkerarbeid er hovedgeskjeften av oppdragene som kommer inn og utgjør 70-80 prosent av drifta.

 – Også her gjør vi alt som kunden har behov for. Fra å montere katteluke på ytterdør til å sette opp nybygg, understreker Hestmo.
– Nå er det blitt mye varmere her inne, smiler eier Jonny Ånonli med sønnen Varg på armen. Byggeleder Tor Even Hestmo til høyre.


Automotive tire, Sky, Building, Snow, Asphalt, Slope

Under renoveringen måtte Steinkjer By- og Bygdeservice jobbe raskt for å få opp nye vinduer og isolasjon ettersom treningssenteret var åpent. De brukte totalt 12 dager på jobben.

Mindre kulde og økt verdi

Byggelederen er glad for at Snåsa Treningssenter har fått stort utbytte av etterisolering og vindusbytte:

– Vi ser at et slikt enkelt grep kan utgjøre svært mye både for varme og inneklima i eldre bygg. Ikke bare får du spart strøm og får økt varme, men du øker i tillegg verdien på boligen din. Dette burde mange flere vurdere å få gjort, mener Hestmo.

Mer renovering venter

Inne på Snåsa treningssenter påpeker Ånonli at han ennå ikke er ferdig med å pusse opp. Etter hvert må også gulv og tak byttes ut.

Og når han får spørsmål om Steinkjer By- og Bygdeservice igjen blir bedriften han kontakter for å få utført jobben, ler Ånonli og svarer:

– Det skal du jammen ikke se bort fra!


TRENGER DU HJELP TIL NOE?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold

Azure, Rectangle, Font