Annonsørinnhold

Rectangle

Ny leder og tøffe tak

Slik støttet Sweco Steinkjer opp om Anders

– En krevende høst ble litt mindre krevende takket være gode kolleger, forteller Anders Ostad.

Anders begynte i høst som leder av konstruksjons- og branngruppa i Sweco Steinkjer, men fikk en mer komplisert start enn det han hadde sett for seg.

– Høsten skulle brukes til å bli kjent med kolleger, nye kunder og spennende prosjekt, men i stedet ble den preget av syke barn, inkludert et lengre sykehusopphold. Samtidig var kona mi høygravid, forteller Anders.

Da det ble vanskelig å kombinere jobben som nyslått leder med å være den pappaen barna trengte, stilte Sweco Steinkjer opp. Anders fikk tilpasse arbeidsdagene for å få endene til å møtes på hjemmebane.

– Som nykommer er du alltid spent på hvordan du blir tatt imot. Med alt som foregikk hjemme kunne dagene blitt i overkant hektiske, men takket være menneskene som jobber her har jeg holdt hodet over vannet, sier Anders.

Anders har tidligere jobbet med prosjektering av både bygg og brukonstruksjoner. Nå har han startet i sin første lederjobb.

Sweco Steinkjer er for tiden på utkikk etter flere ansatte! Er du konstruktør, geotekniker eller VA-rådgiver? Eller kjenner du noen som er det? Ikke nøl med å tipse videre!

Ydmyk regionleder

Det er kanskje ikke så rart at kollegene til Anders i Sweco Steinkjer har en inkluderende og omsorgsfull innstilling. Den unge og relativt nytilsatte regionlederen, Tor-Erik Helgesen, har allerede gjort seg bemerket med sitt fokus på medmenneskelige relasjoner.

– Vi skal ha fagkompetansen, men vi skal også ha omsorg for våre egne og våre kunder, sier Tor-Erik, og viser tilbake til det aller første allmøtet han gjennomførte som nybakt leder ved kontoret.

– Viktig å støtte ansatte

– Alle var til stede på allmøtet, men det er nok ingen som husker hva jeg sa. Det alle derimot vil huske i lang tid etterpå, er hvordan jeg fikk dem til å føle seg i møtet, sier Tor-Erik og forklarer videre:

– Gikk de ansatte ut fra møtet med en god følelse, eller en dårlig en? For meg er det viktig å bidra til at alle har gode dager på jobb, og da er det en selvfølge at vi også skal støtte dem og vise omsorg når de har det utfordrende utenfor jobben – sånn som Anders har hatt i en periode.

Tor-Erik Helgesen hadde før samme jobb som den Anders har overtatt i Sweco Steinkjer. For ett år siden ble han regionleder.

Tor-Erik Helgesen

Sweco Steinkjer er en del av Sweco Group, en internasjonal konsulentkjede bestående av til sammen 18.500 arkitekter, ingeniører og rådgivere.

I Steinkjer består Sweco av 43 medarbeidere fordelt på gruppene Konstruksjon og Brann, Tekniske installasjoner, Infrastruktur og Prosjektadministrasjon.

Sweco Steinkjer er lokalisert i splitter nye og fasjonable lokaler i O2-huset, midt i sentrum.

PS! Vi har for tiden ledige stillinger innen konstruksjon, geoteknikk og VA-rådgivning.

Social group, Art, Community

Flyttet til Steinkjer og Sweco

En annen nytilsatt i Sweco Steinkjer er rådgivende branningeniør Sara Elise Bø. Hun begynte i jobben i sommer og ble headhuntet av regionleder Tor-Erik.

– Jeg er fra Telemark, men har en kjæreste som er herfra – og det ble til at vi flyttet hit til Steinkjer. Her trives jeg veldig godt. Det er en imøtekommende by og arbeidsplass.

Fellesskap: Det er god stemning blant ansatte ved Sweco Steinkjer. Sara Elise Bø, Roy Erik Kvalø og Anders Ostad tar en prat ved kaffemaskina.

Kapret Sara Elise til Steinkjer

Regionleder Tor-Erik Helgesen var ekstern veileder for Sara Elise mens hun studerte sin bachelor og merket seg navnet. I tillegg kjenner han Sara Elises samboer, og lokket med jobb for at de skulle vende nesen mot Steinkjer.

– Jeg synes Sara Elise er en strålende rådgiver allerede. På sikt tror jeg hun blir en sterk ressurs innen prosjektledelse også. Hun har allerede arrestert meg mange ganger, og det synes jeg er så bra! ler Tor-Erik.

"Som nyinnflyttet til Trøndelag, uten mange bekjentskaper, var det en stor trygghet i å bli inkludert i varmen på Sweco Steinkjer fra dag én. Her er det en kultur som støtter hverandre, både faglig og sosialt. Jeg tror det gode miljøet kommer av stor takhøyde, omsorg for hverandre og at alle får plass til å være seg selv."

Sara Elise Bø

God kontorkultur

På Sweco Steinkjer er regionleder Tor-Erik opptatt av at det er en flat organisasjon, og at alle skal ha en stemme som skal bli hørt.

– Jeg vil at vi skal være et arbeidssted der det er omtenksomhet i profesjonelle rammer, hvor vi jobber med kunnskap og kompetanse – men tar vare på hverandre. 

Om å bry seg som arbeidsgiver

– I Sweco Steinkjer bryr vi oss om våre medarbeidere. Når du snubler, så skal det komme noen og støtte deg på veien videre, understreker Tor-Erik.

Den nyslåtte gruppelederen Anders Ostad skriver under på at det stemmer:

– Den omtanken som er blant kollegene her, er ikke noe man skal ta for gitt.

Mens Tor-Erik legger til:

– Det sier mye om deg som person at du er så rolig, selv etter relativt hektiske måneder både på jobb og hjemme, Anders. Den egenskapen setter vi pris på.

God kultur: Regionleder Tor-Erik Helgesen flankert av to av sine siste ansatte, Anders Ostad og Sara Elise Bø.

Tor-Erik Helgesen

SWECO STEINKJER
– ET ARBEIDSSTED FOR DEG?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.