Annonsørinnhold

Unik konferanse i Steinkjer i juni

– med stjernespekket program!

GLEDER SEG: Svein Bjørge er med i komiteen som planlegger årets Framtidsfredag, og kan i år friste med et helt spektakulært program for alle.

Annonsørinnhold fra

Over 50 (!) ulike foredrag, spennende samtaler, utstillingsrom og workshops. Ikke rart at mange utenfor Trøndelag stiller seg det store spørsmålet: – Hvorfor har vi ikke hørt om Framtidsfredag før . . ?

Olje- og energiminister Terje Aasland kommer. Anita Krohn Traaseth, Carsten O. Five og Thomas Selzter kommer. Over 50 ulike foredragsholdere er å finne i oversikten over årets Framtidsfredag, som finner sted i Steinkjer 23. juni i år.

– Vi skjønte det raskt i fjor – at vi hadde truffet en nerve i folk og at en slik dag som dette har vært etterlengtet, sier Svein Bjørge.

Han er med i hovedkomiteen for årets Framtidsfredag og forteller at det i år er blitt satset ekstra for å gjøre dagskonferansen til en dag som ingen ønsker å gå glipp av.

– I fjor arrangerte vi dagen for første gang, og brukte to måneder på planlegging. Likevel solgte vi 1000 delegatpass, noe som er formidabelt bra, forteller Bjørge, og legger til:

– I år har vi vært 20 personer som har planlagt dagen siden i høst. Programkomiteen har hatt ukentlige møter og lagt ned mye arbeid for å få sydd sammen en dag som kan friste alle. 

Bygd opp som festival

Det er ikke uten grunn at Framtidsfredag er lagt til Steinkjerfestival-helga. Hele konferansen er nemlig lagt opp som en festival i seg selv.

– Programmet er fullspekket med flere parallelle løp gjennom dagen. Det vil si at deltakerne selv velger hva de vil se og når, og de må planlegge en lysløype gjennom dagen – akkurat som når du er på festival.

Trodde du kanskje at du kunne reservere plass på et foredrag? Da må du tenke om igjen!

– Det er hele poenget, og tankegangen når du er på festival: Det er førstemann til mølla. Er det fullt, så er det fullt, men da kan du gå på et annet foredrag i stedet, sier Bjørge.

I år blir det ekstra fokus på uroligheter i verden, beredskap, bærekraft, kvinner og ungdom

Svein Bjørge

Crescent

Mingletid og lavpris

Alle  foredrag og workshops er spredt utover dagen i lokaler på Steinkjer rådhus, InnoCamp og 02-huset, noe som gjør at konferansen blir konsentrert i et mindre område av byen.

– Det blir kort gangavstand mellom byggene, og mange muligheter for sosiale minglearena rundt omkring, blant annet blir det telt utenfor InnoCamp, forteller Bjørge.

Dagen starter med frokost kl. 08 i rådhussalen og siste sesjon er kl. 16. Etterpå blir det vorspiel før Steinkjerfestivalens program, og alt er inkludert i prisen på delegatpassene, som er blitt satt svært lavt (til 300 kroner, pluss billettavgift).

– Det har vi gjort nettopp for at “folk flest” skal ha mulighet til å delta på dette, understreker Bjørge.

Han forteller også at tilbakemeldinger fra i fjor viste at det var lite tid til mingling under konferansen.

– Derfor er hver programsesjon maks. 45 minutter, noe som gir 15 minutter imellom og tid til å slå av en prat med kjente og ukjente.

Muligheter for mat

En annen tilbakemelding fra i fjor gikk på mattilbud, noe det også er blitt tatt hensyn til under årets utgave av Framtidsfredag:

– Det står mattilbydere rundt omkring i gatene der Framtidsfredag arrangeres, så det vil være mulig å få tak i festivalmat og drikke under hele dagen. Og selvfølgelig oppfordrer vi til at Steinkjers restauranter og kafeer også blir brukt på en dag som denne.

  • Sikkerhet og beredskap
  • Framtidas eldre
  • Helse(utfordringer) eller helsemuligheter?
  • Privatøkonomi med ungt blikk
  • Gode og attraktive samfunn
  • Bærekraft, sirkulærøkonomi og grønn omstilling
  • Mangfold
  • Mat og drikke
  • Valgår
  • Jobbmesse

Framtidsfredag 2023:

Dette er årets tematikk

Furniture, Chair, Table, Curtain

Stjernespekket program

Så var det programmet! Flere anerkjente foredragsholdere kommer til Steinkjer, og samtidig vil det være flere lokale og nasjonale programposter å velge mellom. 

– Det blir flere tematikker og mye som favner bredt både for ungdom, voksne og godt voksne. Men den røde tråden er framtida. I år blir det ekstra fokus på uroligheter i verden, beredskap, bærekraft kvinner og ungdom, forklarer Bjørge.

Blant de mer kjente foredragsholderne finner vi navn som Carsten O. Five, forsvarssjef Eirik Kristoffersen, Anita Krohn Traaseth, Åslaug Haga, Thomas Seltzer, Bjørn Arild Gram, Berit Svendsen, Petter Northug og Terje Aasland.

– Ja, vi mener selv at vi har klart å skaffe fram et imponerende program. Det får vi tilbakemeldinger om selv nasjonalt. Næringslivsfolk fra Østlandet og Vestlandet har lagt merke til Framtidsfredag og flere av dem spør hvorfor de ikke har hørt om denne dagen før, smiler Bjørge.

KOMMER: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram var til stede under fjorårets Framtidsfredag. I år kommer han igjen for å snakke om beredskap.

UTSTILLINGER: I fjor besøkte 1000 personer Framtidsfredag, et besøkstall over all forventning. Det blir også i år utstillinger å oppleve for alle.

Satser nasjonalt

Han forteller videre at tilbakemeldingene viser allerede at mange er imponerte over programmet for dagen og at det blir lagt  merke til.  

– Både vi i komiteen og folk rundt oss har et stort engasjement og mye entusiasme rundt denne dagen. Jeg tror mange av oss skjønner at vi er i ferd med å bygge noe som kan bli skikkelig stort. Kanskje er vi allerede I ferd med å bli den viktigste fredagen i Trøndelag som møteplass?

I visjonen til Framtidsfredag er ambisjonene enda høyere: Der står det at Framtidsfredag skal  være en nasjonal konferanse innen tre til fem år. Det mener Bjørge er fullt mulig.

– Hvem vet, kanskje er vi på nivå med Arendalsuka om ikke så altfor lang tid?  

Hva blir mest populært?

Når det gjelder selve programpostene, tror Bjørge at totalberedskapskommisjonens rapport, som legges fram sent i mai, vil bli én av de mest populære. 

– Dette er kanskje den viktigste rapporten som legges fram i år, og som vil påvirke Norge i mange år framover. Forsvarsministeren og forsvarssjefen er til stede, samt andre interessante foredragsholdere som Karen Anna Eggen og Harald Sunde. 

Thomas Seltzer, som er aktuell med bok og TV-serie om situasjonen i USA, tror Bjørge blir en het programpost, i tillegg til alle progamposter innen kvinneperspektiv,  ungdom og attraktivitet.

– Selv om hovedmålgruppa er næringslivet, er Framtidsfredag en dag for alle –  fra ung til gammel, og det føler jeg at programmet viser. Torsdag kveld, før selve dagen, blir det “Lillefredag”, et arrangement i regi av Framtidsfredag som er ekstra rettet mot studenter og ungdom. Det blir også veldig bra!

DEBATTER: I fjor var det flere interessante debatter, og i år tror Svein Bjørge at forsvarsberedskap og framtid vil være tematikk som vil fenge mange.

Entertainment, Interaction, Curtain

Vil du vite mer om Framtidsfredag?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.