Font
Triangle, Rectangle

Annonsørinnhold

FLOTTE OPPLEVELSER

i Kulturkvartalet Steinkjer

Flash photography, Smile, Comfort, Happy
Skin, Smile, Happy, Gesture, Pink
Musical instrument, Guitar accessory, Font

PÅ TIDE MED EN GAVE

i Kulturkvartalet Steinkjer?

Flash photography, Smile, Comfort, Happy
Skin, Smile, Happy, Gesture, Pink
Musical instrument, Guitar accessory, Font

Hva med en liten førjulsgave til deg selv?
Eller hva med å gi en kulturopplevelse i julegave til noen du er glad i?

– Etter snart to måneder med drift ser vi at Steinkjer kulturhus både har blitt en møteplass og et sted for de store opplevelsene, sier leder for kulturkvartalet, Gunnhild Tettli, og viser til at flere av høstens forestillinger og konserter har vært meget godt besøkt.

Og flere av programpostene som kommer i høst ble tidlig utsolgt, som for eksempel konsertene med Åge og HAT.

– Showet med Harm og Hegseth er straks utsolgt, det samme er konserten med Ingebjørg Bratland og Odd Nordstoga. Julekonserten med DDE ble også utsolgt og ekstraforestilling er satt opp forteller Tettli.

Det er få ting som setter oss i så god julestemning som julekonserter, mener Tettli.

– Og de har vi flere av på kulturhuset i år. Her kan du velge mellom Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet, No e DDE jul igjen, Vårres Jul med Hans Rotmo og Tenorane med Steffen Horn.

Nå jobber hun og resten av staben på kulturkvartalet med vårens program – og kan love at det blir mye spennende å oppleve framover.

– Derfor tenker vi at en opplevelse på kulturhuset kan bli årets julegave i år. Vi selger både gavekort og billetter til vårens arrangement. Når du gir billetter til Steinkjer Kulturhus som gave, gir du mer enn bare et stykke papir. Du gir en opplevelse som vil skape minner for livet. Enten det er en magisk teaterforestilling, en storslagen konsert eller et morsomt show – det finnes noe for enhver smak, understreker Tettli.

Water, Smile, Plant, Sky, Travel

Gunnhild Tettli er den nye lederen for kulturkvartalet i Steinkjer og startet for fullt opp i jobben fra 1. september.

Tettli understreker at kulturopplevelser er skapt for å deles.

– Det er uvurderlig å skape uforglemmelige øyeblikk sammen, dele latter og følelser med dem du er glad i.

Blant høydepunktene til våren trekker hun fram standup-show med Kristian Valen, Turnéteatret med "Juvikfolket", Riksteatret med "Et glass til" og show med Iselin Guttormsen.

– For barna kan vi lokke med Pippi-forestilling. Så her er det mye å glede seg til. Velkommen til kulturkvartalet i Steinkjer!

Natural landscape, Urban design, Cloud, Sky, Building, World

Gavekort – årets julegave?

Høydepunkter etter jul

Lurer du på hva som kan være mest interessant å få med seg for din del? Ta en titt på et utdrag av åpningsprogrammet her, eller sjekk vår hjemmeside for fullt program: steinkjerkulturhus.no

People in nature, Green, World, Organism, Leisure

Steinkaret er et omsluttende opplevelsesrom i Steinkjer nye kulturhus. Det er det første av sitt slag i Norge, der du kan ta steget inn i store sammenhengende verdener av ultradetaljert video på alle vegger og gulv.

Lørdag 2. september er det offisiell åpning av kulturhuset og det som omtales som kulturkvartalet i Steinkjer, nemlig samfunnshuset og kulturhuset.

– I tillegg liker vi å ha med Steinkjer kirke når vi omtaler kulturkvartalet, for det er etter min mening Steinkjers kunstskatt nummer én, sier Nilsen og forteller at det er laget en link mellom byggene slik at man kan overføre lyd i sanntid og operere fra flere rom samtidig.

– For å si det slik: John Pål Inderberg kan være inne på Steinkaret i kulturhuset og spille saksofon sammen med en organist som spiller i Steinkjer kirke. Og teknologien gjør at musikere egentlig kan være plassert hvor som helst i verden, så dette er veldig spennende, smiler han.

Som kultursjef har han ledet arbeidet med å sette sammen åpningsprogrammet for kulturkvartalet, –og Nilsen er svært glad for at det allerede strømmer på med positive tilbakemeldinger om et mangfoldig og godt program.

– Mest glad er jeg for at vi har fått med oss mange lokale aktører i tillegg til en del profesjonelle. Trondheim Symfoniorkester kommer, det blir konsert til inntekt for Ukraina og flere artister fra Steinkjer deltar på selve åpningen lørdag 2. september, sier Nilsen, og legger til:

– Jeg vil ellers trekke fram de nye funksjonene som nå er å finne i Steinkjer: Steinkaret – et visningsrom som det ikke finnes maken til i landet fra før, og kunstrom med verk av Jakob Weidemann. I tillegg har vi Heim, som er utstillingsrommet for arkeologiske gjenstander fra Steinkjer. Med andre ord, er det mye å glede seg over og få med seg.

Hilmarfestivalen er en kulturarvsfestival som bygger på arven etter felespilleren og entertaineren Hilmar Alexandersen – som selv var født og oppvokst i Steinkjer.

Sky, Font

Her er noen av opplevelsene du kan få med deg før jul

VASSENDGUTANE 100 PROSENT LIVE

En konsert med Vassendgutane er en unik opplevelse. Bandet leverer et show som få andre band i countrykategorien kan vise til. Stikkord er glede, party og et band som inkluderer sitt publikum fra første strofe.

Fredag 27. oktober er Vassendgutane i Steinkjer og byr på en ståkonsert med råning, ungkarer og hjortejakt – og selvfølgelig slagerne "Ungkar Med Dobbelseng", "Granada" og "Longt Inne I En Fjord".

TOLLAK TIL INGEBORG

Både lesere og kritikere ble vilt begeistret da Tore Renbergs bok "Tollak til Ingeborg" kom ut i 2020. Romanen om stabeisen Tollak har rørt folk over hele landet med 70.000 solgte eksemplarer.

Torsdag 16. november kommer Riksteateret med sceneversjonen til Steinkjer – dramatisert av forfatteren selv. På scenen står fem skuespillere og lar et intenst familiedrama få utspille seg: Om kjærlighet og blodsbånd, om vold og avmakt, og om forskjellen på alen furu og billig gran.

TOLLAK TIL INGEBORG

Både lesere og kritikere ble vilt begeistret da Tore Renbergs bok "Tollak til Ingeborg" kom ut i 2020. Romanen om stabeisen Tollak har rørt folk over hele landet med 70.000 solgte eksemplarer.

Torsdag 16. november kommer Riksteateret med sceneversjonen til Steinkjer – dramatisert av forfatteren selv. På scenen står fem skuespillere og lar et intenst familiedrama få utspille seg: Om kjærlighet og blodsbånd, om vold og avmakt, og om forskjellen på alen furu og billig gran.

Shirt, White, Chair, Black, Standing, Black-and-white, Style

– I fjor ble selveste Tuva Syvertsen tildelt Hilmarprisen, og vi er utrolig glade for å kunne presentere det kjente bandet hennes, Valkyrien Allstars, på etter-jobben-konsert i programmet vårt, sier Skogseth.

Særegnet uttrykk

Valkyrien Allstars er kjent som ett av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Dette har ført til et band med et helt særegent uttrykk, som  ikke  kan sammenlignes med andre artister.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene.


Foto: Øystein Etterlid

FRA UPPDAL TIL SHAKAR

Professor og forfatter Janne Stigen Drangsholt forklarer, og Therese G. Eide illustrerer med startpunkt i William Blakes dikt om skorsteinsfeiere med endestasjon i Zeshan Shakars trilogi om klassereise. Underveis stanser vi ved flere av verkene til Jakob Weidemann og Kristofer Uppdal, og ser på hvordan disse lokale høvdingene passer inn i arbeidertradisjonen. Sett av torsdag 23. november!

50-ÅRSJUBILEUM MED GLADIOLUS

Gladiolus Storband runder 50 år i 2023 og inviterer til storslagen jubileumskonsert på klubbscenen lørdag 25. november. Herfra blir det servert storbandmusikk av gammel og ny årgang, sammen med flere av storbandets faste vokalister. Kanskje dukker det opp noen gjester og overraskelser..?

Musical instrument accessory, Music artist, Musician, Piano, Keyboard, Font, Entertainment

JUL MED ROTMO OG SOMMERO

Det blir både julegitar, koteletta, pøls og steik, og kanskje kjæm a Märtha Dahla? Mest trolig blir det masse goro te dessert. Uansett blir det garantert julestemning når Hans Rotmo kjæm med kompisen Henning Sommerro og byr opp til "Vårres Jul". Bare å glede seg til torsdag 14. desember!

Musical instrument, Guitar accessory, Font

JUL MED TENORANE & STEFFEN HORN

Med et repertoar som spenner fra Bach til Elvis, eller fra Puccini til Prøysen – alt formidlet med stor musikalitet og humør. Tenorane & Steffen Horn har mottatt strålende kritikker og mottakelser fra publikum siden 2011. Fredag 15. desember gjester de hovedscenen.

Flash photography, Hair, Chin, Eye, Gesture, Font, Tie
Social group, Head, Organ, Smile, Mammal, Community

Adam setter skapet på plass

"Med skyhøye hæler plantet stødig i scenegulvet tar Adam for seg stoltheten ved å være førti, femi og mann!" Sett av fredag 3. november for å oppleve et show om å våge å bety noe for noen og være stolt av den man er!

Human body, Dress shirt, Flash photography, Hair, Shoe, Arm, Leg, Tie, Sleeve, Knee

Turneteateret: Instamamma

Med et humoristisk skråblikk gir Instamamma publikum anledning til å harselere over influensernes medievirkelighet lørdag 4. november. Hvor perfekt er egentlig livet når kameraene slås av? Og hva er viktigst; datteren eller følgerne?

Buktaler Erik og hans dukker

«Livet med dukker» er en forestilling du ikke har sett maken til. Buktaler Erik Mogeno drar fredag 10. november publikum med inn i et univers hvor det meste kan snakke. I tillegg er det hysterisk morsomt.

Footwear, Fashion

No e D.D.E jul igjen!

D.D.E. lover julestemning, lun humor og ikke minst ord til ettertanke fra kulturhusets hovedscene 13. desember. 

Lyst til å gi bort en kulturopplevelse i julegave? Sjekk programmet som kommer etter jul.

FEST MED SKEI & PT 2. JULEDAG

Årets største happening skjer i mellomjula. I år som i fjor kjører Preben, Dj MAVO og Skei & PT i gang tidenes romjulsfest. Sett av 2. juledag og sikre deg billetter så raskt du kan. PS! Noen Earlybird-billetter igjen – førstemann til mølla!

Clothing, Outerwear, Product, Sleeve, Font, Gesture, Cool, Red

"FARTØY VALEN" ANKOMMER STEINKJER

Opplev Kristian Valen i kjent stil når han gjør nye parodier og imitasjoner på norske og utenlandske artister, kjendiser og politikere – og byr på nye og gamle kjente figurer laget kun for Steinkjer. 

Lørdag 3. februar kan du se og høre Valens egne versjoner av diverse store presseoppslag siden sist. (PS! Det kan være verre enn du tror). Og dersom du lurer på hvorvidt han skal bruke Snapchat direkte på scenen også i Steinkjer, så er svaret kort og enkelt: JA.

RIKSTEATERET: ET GLASS TIL

Publikumssuksessen fra Christiania Teater med Sven Nordin, Ingar Helge Gimle, Christian Skolmen og Nader Khademi skal på turné med Riksteatret. Og onsdag 14. februar gjester de hovedscenen i Steinkjer kulturhus.

Lærerne Martin, Tommy, Nikolai og Peter sliter med både motivasjonen, selvtilliten og kontakten med elevene sine. De bestemmer seg for å teste teorien om at mennesket er født med en halv promille for lite i blodet.

World, Gesture, Font, Happy

"HOLD KJEFT, DET ER IBSEN"

Liv Gulbrandsen byr på en halsbrekkende morsom, nær og inderlig fortelling om Henrik Ibsen og sin egen bestemor. Så langt har 20.000 sikret seg billett på Nationaltheatret. Gå ikke glipp av den kritikerroste forestillingen når Riksteatret kommer til torsdag Steinkjer 21. mars.

Curtain
Smile, Happy, Font, Gesture

Juvikfolket med Hildegunn

Etter 38 år som fast ansatt ved Trøndelag Teater, takket Hildegunn Eggen våren 2023 for seg med suksessforestillingen "Juvikfolket". Forestillingen begeistret både kritikere og publikummere. Nå tar Turnéteatret i Trøndelag den legendariske avskjedsforestillingen ut på turné i Trøndelag og Steinkjer står på programmet onsdag 21. februar.

Flash photography, Performing arts, Happy, Idiophone, Entertainment

Endelig er tiden inne for at en heterofil mann fra Oslo vest, i sin nesten beste alder, kan innta scenen og snakke om det han synes er viktig.

Flash photography, Hair, Skin, Head, Lip, Eyelash, Human, Happy, Gesture, Lipstick

Sexolog, influencer og mor Iselin Guttormsen debuterer med sitt aller første liveshow, "One Night Stand", lørdag 25. mai. 

I disse skjøre og krenkbare tider er det dette Norge trenger. Det syns i hvert fall Jonna Støme. Fredag 8. mars gjester han Steinkjer kulturhus.

Jonna Stømes "Ikaros"

Liveshow med Iselin Guttormsen

Nysgjerrig på hva mer du kan oppleve og oppsøke i nye Steinkjer kulturhus?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.