Motor vehicle, High-visibility clothing, Social group, Face, Smile, Beard, Asphalt, Car, Hat, T-shirt

Som liten skulle Ørjan bli elektriker som Knut Arne

I dag jobber de sammen

Da Knut Arne Martinussen (59) la varmekabler i et hus i Steinvika for 25 år siden, løp en 5-åring rundt og kunngjorde at også han skulle bli elektriker.

– Jeg husker godt at du stod i døråpningen og spurte om alt mulig, ler Knut Arne og ser bort på Ørjan Sigurdsen (31).

De to gode arbeidskollegene sitter ved siden av hverandre langs et bord i lokalene til Elman Steinkjer.

Inspirert av elektrikerbesøk

Knut Arne hadde tidligere installert strøm i alle husene i Steinvika, og var blitt bedt om å legge nye varmekabler på badet i ett av husene.

Rundt ham løp en ivrig 5-åring rundt.

– Jeg husker det godt selv. Gulvet var fullt av kabler og jeg spurte "hvorfor gjør du sånn" og "hvorfor gjør du det", ler Ørjan.

– Og så spurte jeg deg om du kanskje skulle bli elektriker når du ble stor, og det ville du, smiler Knut Arne.

– Jeg husker at jeg syntes det var artig å se på at elektrikeren brukte både fingrene og kroppen mens han jobbet. For meg så det spennende ut, forklarer Ørjan.

Men selv om gnisten til å følge i Knut Arnes fotspor ble tent tidlig, gikk ikke Ørjan inn for å bli elektriker med én gang.

Valgte idrett - og angret

– Jeg gikk to år på fotballlinje først, og hadde elektro som andrevalg da jeg søkte på videregående. Ganske tidlig i utdanningsløpet angret jeg meg veldig for at jeg ikke hadde søkt elektro som førstevalg, og det endte opp med at jeg hoppet over, forklarer Ørjan.

Det har han ikke angret en dag på.  Og tilfeldigvis, (eller ikke?), så søkte han lærlingeplass der Knut Arne jobbet som elektriker.

– Han kjente igjen meg med én gang, ler Ørjan og ser bort på Knut Arne.

Fikset internett til gameren

Den garvede elektrikeren humrer han også, og minner Ørjan om at han jobbet i huset hans to ganger, én gang da Ørjan var fem år, og én gang da han var litt eldre.

– Jeg skulle ordne internett på rommet ditt, for da var det kun gaming som gjaldt, forteller Knut Arne.

– Og husker du at du måtte komme tilbake fordi det ble jordfeil? Når vi dusjet, fikk vi strøm i oss, parerer Ørjan.

Så ler de hjertelig begge to.

I dag jobber Knut Arne og Ørjan sammen på Elman Steinkjer. Det var Ørjan som overtalte Knut Arne om å bli med inn i et nytt firma. Her stortrives de begge to.

Etter at han hadde tatt fagbrev som serviceelektriker, og jobbet i to år sammen med Knut Arne, begynte Ørjan på Elman Steinkjer.

– Og jeg begynte å mase både på Knut Arne og kollega Damir Momic om at de måtte bli med over hit. Damir byttet jobb først, så kom Knut Arne like etterpå, gliser Ørjan fornøyd.

Sjef og bas

I dag er det Damir som styrer hele skuta på Elman Steinkjer som daglig leder og Knut Arne jobber som bas på det nye kulturhuset i Steinkjer.

– Tenk det: Hadde det ikke vært for deg Ørjan, så ville verken Damir eller jeg vært her, sier Knut Arne ettertenksomt, og legger til:

– Vi trives veldig godt i lag her alle sammen. Det er virkelig en god arbeidsplass.

Lærer nye elektrikere faget

Og Ørjan? Han er i dag ansvarlig for lærlinger i Elman Steinkjer.

– Han er flink til å lære opp, sier Knut Arne med stolthet i stemmen, og legger til:

– Det ble bra dette, ja!

VIL DU BLI BEDRE KJENT MED OSS?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold