Annonsørinnhold

Font
Rectangle

Hilmarfestivalen 2022  

Et program som favner alle

Odd Nordstoga, fakkeltog, lanterner, Valkyrien Allstars, kunst, dans og mye, mye mer! Årets Hilmarfestival i Steinkjer blir en folkefest.

Snart er det klart for Hilmarfestivalen! I ti dager til ende, fra 4. november, er det bare å boltre seg i eksklusive konserter, forestillinger, kurs og unike opplevelser.

– Vi har et bredt program. Her blir det noe for enhver smak – der du kan velge å få med deg alt, eller bare det som frister mest, smiler festivalsjef Astrid Skogseth.

I Stiftinga Hilmar Alexandersen og Hilmarfestivalen finner du f.v: Johan Einar Bjerkem, Elizabeth Navarro, Torfinn Hofstad, Astrid Skogseth, Terje Tranaas og Torunn Hernes Bjerkem.

Hilmarfestivalen er en kulturarvsfestival som bygger på arven etter felespilleren og entertaineren Hilmar Alexandersen – som selv var født og oppvokst i Steinkjer.

Font

Blant et bredt utvalg av konserter, spennende kurs og utstillinger, blir det også "Flere Farger Steinkjer" – en forestilling av laget av skolebarn fra hele Steinkjer.

– I tillegg har vi danseleik for de minste, HilmarUng for ungdommene og det blir pub og dansefester på samfunnshuset, sier Skogseth, og forteller videre:

– Litteraturprogrammet vårt er satt sammen av Kristofer Upppdals venner, og vi byr samtidig på et stort fortellerprogram.

LYSVANDRING

På kvelden torsdag 10. november blir det en feiring av vennskap, som er tema for årets Hilmarfestival.

– Da går vi i fakkeltog, opplever lanterner og en amatørmønstring med tablå av ulike kulturuttrykk på veien, helt til vi ender opp i en felles kulturopplevelse på Torget. Dette er en begivenhet for hele familien, understreker Skogseth.

Smile, Sleeve, Happy

HilmArt er Hilmarfestivalens eget kunstprogram, der kunst på nasjonalt og internasjonalt nivå blir presentert i dialog med lokal skapende virksomhet.

På årets festival kan du se utstillingene

  • "Luft" i Studio Blikket
  • "Tegl" i kulturkafé Hegdahlgården.
Font
Font

Se noen av artistene du kan oppleve under årets festival.

Opplev Daniela Reyes og den velkjente duoen Sudan Dudan på etter-jobben-konsert torsdag 10. november.
FOTO: SIGURD FANDANGO

I år er det ingen ringere enn Olav Luksengård Mjelva som skal holde Hilmarkonsert. PS! Visste du at Mjelva spiller hardingfele i den siste Ringenes Herre-serien?
FOTO: ARON MATTSON

Shirt, White, Chair, Black, Standing, Black-and-white, Style

– I fjor ble selveste Tuva Syvertsen tildelt Hilmarprisen, og vi er utrolig glade for å kunne presentere det kjente bandet hennes, Valkyrien Allstars, på etter-jobben-konsert i programmet vårt, sier Skogseth.

Særegnet uttrykk

Valkyrien Allstars er kjent som ett av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Dette har ført til et band med et helt særegent uttrykk, som  ikke  kan sammenlignes med andre artister.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene.


Foto: Øystein Etterlid

Marja Mortensson og Daniel Herskedal kommer med egen, nykomponert musikk, kalt «Faaroe». Dette er musikk som spenner fra duoformat til forseggjort strykearrangement, svevende mellom kunstmusikken og tradisjonen. "Faaroe" er et originalt møte med den sørsamiske musikktradisjonen. Stykket byr på noe nytt og ambisiøst, men er også gjenkjennelig. Mortensson og Herskedal vil framføre musikken med en kvartett fra Trondheimsolistene.


FOTO: KNUT ÅSERUD

Og ikke minst: Med sekken full av både gamle og nye favorittlåter, og sitt eminente band, tar Odd Nordstoga turen til Hilmarfestivalen.
FOTO: HANS FREDRIK ASBJØRNSEN

Festivalsjefen og resten av gjengen i Hilmarfestivalen gleder seg nå til at festivalen kommer i gang.

– Frivilligapparatet er også klar for nye festivaldager og artistene gleder seg. Vi synes vi har fått spikret sammen et fantastisk godt program i år, smiler Astrid Skogseth.

Hun håper mange tar turen til Steinkjer i løpet av de ti dagene som festivalen varer.

– Velkommen i november!

Den offisielle åpningen av Hilmarfestivalen vil i år bli ved selveste forsvarsministeren Bjørn Arild Gram

– Det synes vi er viktig med tanke på at årets tema er VENNSKAP, spesielt med tanke på situasjonen vi står i ute i Europa, sier Skogseth.

Electricity

Ser du fram imot  lysvandring i år også?  Årets lysvanding har med lanterner, tablåer og en overraskelse på torget til slutt. Bli med på folkefesten!

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.