Rectangle
Font, Art

Annonsørinnhold

Flash photography, Musical instrument, Plant, Hat, Grass

Hilmarfestivalen 2023  

Er du klar for en ny folkefest?

Hekla Stålstrenga, lysvandring, lanterner, Sigrid Moldestad og Trondheim Symfoniorkester, kunst, dans og mye, mye mer! Det er duket for ny Hilmarfestival i Steinkjer.

Det nærmer seg høst og Hilmarfestivalen går av stabelen, som tradisjonen tro, i starten av november. Fra onsdag 8. november er det bare å boltre seg i eksklusive konserter, forestillinger, kurs og unike opplevelser i fem dager framover.

– Vi har et bredt program. Her blir det noe for enhver smak – der du kan velge å få med deg alt, eller bare det som frister mest, smiler festivalsjef Astrid Skogseth.

– Nytt av året er at vi har komprimert festivalen og introduserer dagpass for dem som ønsker å delta på enkeltdager i stedet for å kjøpe et komplett festivalpass, forteller hun.

Smile, Sleeve, Happy

Festivalsjef Astrid Skogseth har programmet klart og gleder seg til årets Hilmarfestival.

HilmArt er Hilmarfestivalens eget kunstprogram, der kunst på nasjonalt og internasjonalt nivå blir presentert i dialog med lokal skapende virksomhet.

På årets festival kan du se utstillingene

  • "Luft" i Studio Blikket
  • "Tegl" i kulturkafeen Hegdahlgården.

Hilmarfestivalen vil i år bli åpnet med den tradisjonelle lysvandringa, etterfulgt av lysshow og gratiskonsert på torget.

– Thingumajig Theatre, som stod for de majestetiske reinsdyrene under fjorårets lysvandring, kommer tilbake også i år. De ble jo et svært populært innslag som vi gleder oss til å få et gjensyn med, smiler Skogseth.

Etter lysvandringen står Sigrid Moldestad på Hovedscenen i det nye kulturhuset, med Trondheim Symfoniorkester i ryggen.

– Sigrid har selv uttalt at dette blir en unik sammensatt konsert av hennes sanger og låter i tillegg til noen overraskelser, så her er det bare å glede seg! sier Skogseth.

Performing arts, Entertainment

Thingumajig Theatre kommer tilbake til Steinkjer i november for å trollbinde publikum med sine lyssatte reinsdyr.

Hilmarfestivalen er en kulturarvsfestival som bygger på arven etter felespilleren og entertaineren Hilmar Alexandersen – som selv var født og oppvokst i Steinkjer.

Se noen av artistene du kan oppleve under årets festival.

Font

Opplev Magnus Grønneberg, kjent som vokalist i CC Cowboys og gjennom TV-programmet "Hver gang vi møtes", når han spiller etter-jobben-konsert i Elvesalen på Steinkjer kulturhus torsdag 9. november.

Hoven Droven, det godt etablerte folk-rock-bandet fra Jämtland, spiller konsert lørdag 11. september på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus.

People in nature, Flash photography, Plant, Coat, Standing, Black-and-white, Style, Grass

Det nordnorske bandet Hekla Stålstrenga har siden 2005 levert musikalske karameller som har brent seg fast i minnet hos det norske folk. Etter åtte plater har låtkatalogen etter hvert fått et anselig omfang. Sanger som "Folketonen", "Har du fyr", "Vise ved vintersolkverv" og "Båtbygger Jo" er uunngåelig når nye konserter skal spilles.

Bandet er kjent for å levere konserter der skyhøy musikalitet kombineres ufortrødent med humor, varme, ettertenksomhet og fest.

Fredag 10. november står Hekla Stålstrenga på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus.

Foto: Carl Christian Lein Størmer

Sigrid Moldestad spiller Hilmarfestivalens første konsert onsdag 9. november på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus. Det gjør hun sammen med Trondheim Symfoniorkester.

Musical instrument accessory, Classical music, Violin family, Musician, Concert, Entertainment

Folkrockbandet Gangar kombinerer tradisjonelle slåtter og stev med alt fra rock, metal og jazz, og skaper et nytt og spennende musikkuttrykk i prosessen. Lørdag 11. september spiller de på Hovedscenen i kulturhuset.
FOTO: Isa Holmgren

MER Å FÅ MED SEG

Flere farger Steinkjer har urpremiere torsdag kveld under Hilmarfestivalen. På scena møter vi barn og unge som kommer til Norge fra andre land, og barn som alltid har bodd her.

Barna bringer med seg egne erfaringer og inspirasjon, som gjennom en kunstnerisk bearbeiding blir til en forestilling som smidig bryter ned uuttalte forestillinger om forskjellighet.

– Søndag avslutter vi festivalen med blant annet Gjermund Larsen Trio i Elvesalen på kulturhuset og Steinkjer Blandakor sin forestilling "Kalas i Katthult" fra Hovedscenen. Det er bare å sette av dagen allerede, smiler Skogseth.

KOMPAKT FESTIVAL

Årets festival blir en kompakt festival primært basert i det nye kulturhuset i Steinkjer. Det er program fra 8. til 12. november, og årets tema er «Vilje til å skape».

– Vi snakker da om viljen til å skape opplevelser med musikk, dans, kunst og fortellinger, men også om viljen til å skape som oppstår i møtet mellom mennesker. Skaperviljen finner du like gjerne i et lokalmiljø, en organisasjon eller en bedrift. Det er viljen til å skape som driver oss framover, sier festivalsjef Skogseth.

I år blir festivalen avholdt i nye Steinkjer kulturhus.

Smile, Jeans, Window
Font, Art

Hilmarfestivalen representert av f.v: Torfinn Hofstad, Torunn Hernes Bjerkem, Ely Navarro, Terje Tranås, Johan Einar Bjerkem og Astrid Skogseth.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.