"Hilmarfestivalen - er ikke det bare fele og trekkspill og sånn?"

"Dersom du aldri har vært på Hilmarfestivalen i Steinkjer før, så er det kanskje lett å tro at en festival basert på folkemusikk er for spesielt interesserte.

Men visste du at Hilmarfestivalen er  en av landets største folkemusikkfestivaler - med en unik bredde av musikalske og kunstneriske uttrykk?"

Astrid Skogseth, festivalsjef

Derfor: Sett av tid i perioden 05.-14. november!

Hilmarfestivalen, med sine ansatte og 100 frivillige, er klar. Og mange av artistene er allerede lansert! Scroll videre og bli kjent med årets festival.

Kanskje du vet av Astrid fra før? Hun er et kjent ansikt i vår region etter å ha jobbet i Steinkjer Næringsselskap i mange år og gjennom arbeidet med Bolystteam i Steinkjer kommune. Hun var også ansvarlig for 150-årsjublieet i 2007, leder for Scenetreff Trøndelag, arrangerte Steinkjers Melodi Grand Prix-delfinale i 2013 og var stryreleder i Turnéteateret i Trøndelag da Teaterhuset ble prosjektert.

Astrid er utdannet teaterregissør og har en mastergrad i drama og teater ved NTNU.

Dersom du aldri har vært på Hilmarfestivalen i Steinkjer før, så er det kanskje lett å tro at en festival basert på folkemusikk er for spesielt interesserte.

Men visste du at Hilmarfestivalen er  en av landets største folkemusikkfestivaler - med et mangfold av musikalske og kunstneriske uttrykk?

Hilmar - hvem var det igjen? Hilmar Alexandersen (1902-1993) var en glimrende felespiller og komponist fra Steinkjer, som i dag blir regnet som en av de største folkemusikerne i Norge og Norden på 1900-tallet.

Stiftinga Hilmar Alexandersen har hovedkontor i Steinkjer og arbeider for bevaring og utvikling av tradisjonskulturen, spesielt folkemusikk og folkedans. Helt siden 2005 har stiftinga arrangert Hilmarfestivalen.

Årets Hilmarfestival blir ikke i Dampsaga kulturhus som tidligere. I stedet kan du oppleve en hoveddel av arrangementene i Steinkjers nyoppussede samfunnshus!

Mesteparten av det nyrenoverte samfunnshuset skal tas i bruk under festivalen. Blant annet kan du oppleve en del konserter og forestillinger fra klubbscenen.

Årets festival blir kompakt i Steinkjer sentrum! Foruten samfunnshuset, tar vi også i bruk . . .

Men hvem får vi blant annet høre bak mikrofonene under festivalen i år...?

Men hvem får vi blant annet høre bak mikrofonene under festivalen i år...?

Bare Egil Spellemannslag er det siste tilskuddet til den absurde bandfloraen som kretser rundt den humoristiske visekongen Egil Hegerberg. Her får dere oppleve han på vokal, Roald Kaldestad - gitar og mandolin, Tuva Syvertsen - fele & hardingfele, Erik Sollid - fele & hardingfele, Gjermund Silset - kontrabass.

Dermed kan vi trygt si at det er et unikt spellemannslag du kan oppleve på klubbscenen 13. november!

Violin family, Musical instrument, Classical music, Hand, Arm, Violist, Fiddle

Torfinn Hofstad er en drivende god felespiller fra Verdal. Han lar seg inspirere av flere uttrykk, selv om det er folkemusikk fra Innherred som ligger hans hjerte nærmest. I denne konserten spiller han sammen med P.A. Røstads orkester, ett av landets aller fremste gammeldansorkester som virkelig får fart på dansen. Kom og opplev Torfinn spille i festsalen på samfunnshuset!

I Steinkjer kirke blir det en mektig midnattsopplevelse når "Frost"-koret Cantus og Namdal vokalensemble slipper strupene løs sammen med Hilmartalentet Synnøve Brøndbo Plassen.

People in nature, Flash photography, Water, Cloud, Sky
Window, Plant, Temple, Smile, House, Building
Flash photography, Nose, Skin, Smile, Lip, Eyebrow, Cloud, Eyelash, Wood, Happy

Velkommen til årets Hilmarfestival - en musikkfestival med eget kunstprogram, fortellerseminar, familieprogram, og selvsagt et stort konsertprogram.

Brown

Johan Einar Bjerkem

Daglig leder

+47 928 40 553Astrid Skogseth

Festivalsjef

+47 406 17 590Ely Navarro

Prosjektmedarbeider

+ 47 465 17 748Stiftinga Hilmar Alexandersen

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut? Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold

Font, Happy