Font

ANNONSØRINNHOLD

Interior design, Textile, Curtain

Svært få hotell i Norge produserer sin egen mat. Det har Tingvold Park Hotel gjort i flere tiår. Nå gleder de ansatte seg til julesesongen!

UNIKT STEINKJERHOTELL

lager all mat fra bunnen av

Font

Det nærmer seg jul, og inne på kjøkkenet til Tingvold Park Hotel er hotellsjef Frode Zachariassen og kjøkkensjef Lars Knutsen i full gang med å produsere medisterkaker og sosisser – akkurat slik hotellet har som tradisjon å gjøre hvert år på denne tiden.

– Vi lager våre egne kjøttfarser som vi bruker til hjemmelagde sosisser og medisterkaker, forteller Frode mens han tømmer farse i en stor kjøkkenmaskin.

Oppskrift fra far

Hotellsjefen er selv kokk og vokste opp med en far som var pølsemaker og dermed opptatt av mattradisjoner og eget handverk. Mange av oppskriftene som Tingvold har utviklet, har vært i samråd med ham.

– Vi bruker kun ordentlige, norske råvarer og har ikke oppi verken e-stoffer eller bindemiddel. Alt vi lager, lager vi på gammelmåten, sier Frode.

Stadig mer hjemmelaget

Før dagens eier, John Martin Amdal, overtok hotellet i 2002, har Tingvold Park Hotel hatt lange tradisjoner med å selv produsere det meste av all mat som serveres – om det så er snakk om spekeskinke eller fiskesuppe kokt på egenprodusert fiskekraft.

– Vi har alltid vært stor på egenproduksjon, men opp gjennom årene har vi bare utvidet våre egne produksjoner mer og mer, forteller hotelldirektør Amdal.

Spiste selv julelunsj her

Det er som balsam til ørene hos nytilsatt kjøkkensjef Lars Knutsen, som nylig vendte snuten hjem til Steinkjer og jobben ved det ærverdige hotellet.

– Fokuset på egenprodusert mat var et stort trekkplaster for å søke meg hit, sier Knutsen og forteller at han alltid har syntes at salongen og stuene på Tingvold Park Hotel var stor stas å oppleve, helt siden han var barn:

– Familien min pleide å spise julelunsj her på Tingvold, og nå er jeg så heldig at jeg får jobbe i disse flotte lokalene.

Chef's uniform, Food, Tableware, Chef

PRODUKSJON: Hotellsjef Frode Zachariassen har allerede flere brett med hjemmelagde medisterkaker ferdige til steking inne på kjøkkenet.

Annonsørinnhold fra

Chef's uniform, Chief cook, Clothing, Food, Watch, Smile, Cuisine, Chef, Cooking

NY KJØKKENSJEF: Lars Knutsen har begynt som kjøkkensjef på Tingvold Park Hotel og gleder seg stort over å lage det aller meste fra bunnen av.

– Jeg trives her i Stjørdal. Det er et godt samarbeid med kolleger bak scenen.

Material property, Font

For å vise fram at hotellet produserer det aller meste av maten sin selv, har Tingvold Park Hotel laget sin egen logo, Tingvolds Egen, som de markedsfører produktene sine med.

– Vi satser primært på å lage egne produkter for vår del, fordi vi mener det er viktig å servere hjemmelaget og ekte mat, og derfor har vi laget en egen logo som viser at produktet er laget fra bunnen av inne på vårt kjøkken, sier Frode.

– Produktene kan innimellom legges ut for salg på lokale Spar-butikker i Steinkjer, men ellers er det kun på hotellet du får tak i dem, legger han til.

HJEMMELAGET: Sosissene er laget fra bunnen av og rødkålen er syltet inne på kjøkkenet til Tingvold Park Hotel.

Dishware, Ingredient, Cup, Finger, Drinkware, Serveware

Juletradisjonsmat

Hotellsjef Frode forteller at han og ansatte ved Tingvold Park Hotel er genuint opptatt av mat og råvarer. Jula er intet unntak. Da tas alle juleoppskriftene på julekaker, surkål, ribberull og annen julemat fram.

– Vi lager all surkål og rødkål selv. Medisterkaker og alt av pølser gjøres fra bunnen av, og pinnekjøttet salter vi og røyker for egen hånd, forklarer han.

  • Distriktsoperaselskap med formål å drive virksomhet innen opera og musikkteater, lokalt og regionalt, der samspill mellom profesjonelle og amatører er sentralt.
  • Opera Trøndelag er en videreføring av Steinvikholm Musikkteater som ble stiftet i 1992.
  • Administrasjonen er lokalisert i Stjørdal og har tre faste ansatte.

30 ÅR MED OPERA

Opera Trøndelag

– Da vant vi sølv i kategorien, men leverposteien vår fikk flest poeng innen postei-segmentet, så det føltes ut som en topplassering det også, forteller Frode.

Som kokk og hotellsjef synes han at det har vært ekstra stor stas å få anerkjennelse nasjonalt for produktene som Tingvold lager.

– Vi har blitt bedømt oppimot alle de store produsentene, og at vi likevel har vunnet så stort de to gangene vi har deltatt, er jo kjempegøy, smiler han.

Den første hederen falt såpass i god smak at hotellet sendte inn sin egenproduserte leverpostei to år etterpå for å få den bedømt i kategorien "pateer og postei".

HÅNDVERK: Tingvold Park Hotel har blitt premiert av NM i kjøttprodukter og har mottatt både gull og sølv.

Food, Tableware, Table, Plate, Ingredient, Recipe

Premiert for produkter

For noen år siden sendte Tingvold Park Hotel inn produktet fleskepølse til NM i kjøttprodukter. Målet med å sende inn fleskepølsa var å få produktet bedømt, noe annet hadde verken hotellsjefen eller hotelldirektøren noen forhåpninger om.

– Men så vant vi gull i den kategorien. Det kom helt uventet på oss og vi var ikke en gang til stede, ler de to, men legger til at de selvsagt ble svært beæret over å ha fått tildelt førsteplassen.

Ribba som serveres på Tingvold Park Hotel er selvsagt forberedt og tilberedt på hotellkjøkkenet, i motsetning til mange andre spisesteder som kjøper inn ferdigstekt ribbe.

Seks danseelever fra Stjørdal kulturskole er med i Madama Butterfly.

De deltar i bryllupsscenen når Madama Butterfly og marineoffiser Pinkerton inngår et proforma ekteskap.

På Tingvold serveres ribba med hjemmelaget saus, egenproduserte sosisser og medisterkaker, i tillegg til hjemmelaget sviskekompott og rødkål.

På Tingvold serveres ribba selvsagt med hjemmelaget saus, sosisser, medisterkaker, sviskekompott og rødkål.

Food, Tableware, Plate, Smile, Chair, Cuisine, Dish, Sharing

– De fleste av oss har danset helt siden vi var små og vi gleder oss veldig til å vise fram dansen vår i Madama Butterfly. Den er veldig vakker.

Det forteller Selma Meland Gresseth, og forklarer at alle seks er med i den samme dansegruppa på kulturskolen og ble plukket ut til å være med på oppsetningen. Flere av de seks har vært med på oppsetninger gjennom Opera Trøndelag før.

– Vi håper mange kommer for å se på, for dette blir veldig bra. Det er så god regi og man skjønner handlingen ettersom alt er på norsk, forteller jentene.

Danseelevene er med i første akt og er japanske brudepiker for Madama Butterfly.

– Det blir mye venting, men alt er så profesjonelt gjennomført og interssant for oss å være med på. De profesjonelle sangerne er veldig dyktige og vi sitter ofte og beundrer dem, smiler Julia Pernille Gressnes.

GLEDER SEG: Disse danseelevene fra Stjørdal kulturskole gleder seg til forestillingene. F.v: Silje Vennes Frantzen (18), Selma Meland Gresseth (19), Julia Pernille Gressnes (18), Miriam Eide Brandsæter (18), Andrea Meldal Moen (18) og Lea Grande (16).

Lokale dansere imponerer

VAKKERT: Danseelevene fra Stjørdal kulturskole står for en vakker klassisk ballett under bryllupsscenen i første akt.

OPERA TRØNDELAG

Madama Butterfly

  • En opera i tre akter av Giacomo Puccini.
  • Seks forestillinger i perioden 22.04-28.04.
  • Blant hovedrollene finner vi bl.a: Sassaya Chavalit, Kjetil Støa, Nina Sætherhaug, Håvard Stensvold, Markus Bjørlykke, Are Hembre, Sverre Johan Aal, Veronika Moan m.fl.
  • Det er 70 personer på scenen i Madama Butterfly; solister, kor, studenter fra NTNU Institutt for Musikk, Opera Trøndelags Operaskole og dansere.
  • Opera Trøndelags Orkester består av 30 frilansmusikere supplert med strykere fra Nord-Trøndelag Kammerorkester, og musikere fra Fylkesmusikerne i Trøndelag. Orkesteret ledes av dirigent Torodd Wigum.
  • Kunstnerisk team består bl.a. av regissør Ronald Rørvik, koreograf Toni Herlofson, scenograf Plamena Dicheva, kostymedesigner Anne Spets, lysdesigner Erik Spets Sandvik, maskedesigner Maren Togstad og kormester Eva Holm Foosnæs.
  • Et stort teknisk apparat bak scenen gjør at det totalt er 150 personer involvert i oppsetningen.

DELER OPPSKRIFT: Alle andre oppskrifter er hemmelige, men én blir delt med såvel gjester som besøkende: Tingvolds vaffeloppskrift!

Denne oppskriften får du!

Husker du at hotellet ikke deler oppskriftene sine på produktene de selv lager? Vel, det er én oppskrift som deles overalt – selv på romnøkkelen dersom du er overnattingsgjest.

– Når du er gjest hos oss, kan du når som helst steke deg dine egne vafler i resepsjonen. Det er for at du skal føle deg som hjemme. Vaffeljern og røre står alltid klart til bruk, og dette er noe gjestene våre setter stor pris på, forklarer hotellsjef Frode, og legger til at tilbudet er svært populært.

– Gjestene våre kontakter oss ofte i etterkant og etterspør oppskriften. Vaffelrøra er alltid nøye tilberedt av oss på hotellet, slik at den skal smake likens hele tiden.

POPULÆR JULELUNSJ: Både bedrifter og private bestiller julelunsj og julemåltid hos Tingvold Park Hotel.

Wine glass, Food, Tableware, Table, Dishware, Plate, Stemware, Ingredient, Drinkware, Recipe

300 sorter i buffeten

Over 6000 medisterkaker er ferdigprodusert inne på kjøkkenet og nesten like mange sosisser ligger i kjølerommet.

Det nærmer seg jul og hotellet har det meste klart for storinnrykk av julelunsjgjester og andre besøkende som ønsker julemat på tallerkenen.

– Vi setter som regel fram 300 sorter av stort og smått på våre julebuffeter, og det aller meste av det som serveres er hjemmelaget – både av forretter, middagsretter og desserter. Det skal altså være noe her for enhver smak, understreker Frode.

LYST TIL Å VITE MER?

Font

Gamle Kongeveg 47
7725 STEINKJER

firmapost@tingvold.no

tlf. 74 14 11 00

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling, TA Kreativ. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Rectangle