Filmskaper Julie er

hjembyen Steinkjer

Filmskaper Julie er

hjembyen Steinkjer

– Innboksen min, både på e-post og telefon, flommer over med meldinger fra folk fra Steinkjer. Det har vært helt overveldende!

Gledesstrålende forteller Julie Skaufel om hvordan responsen på hennes ønske om å spille inn en film i hjembyen er blitt mottatt.

 

Uvant engasjement i hjembyen

– Jeg får alt fra lykkeønskninger, forslag til filmlokasjoner i byen og ønsker om å få være med i filmen, sier Julie, og forteller at hun ble litt tatt på senga av iveren hun blir møtt med i byen hun selv flyttet fra rett etter videregående i 2003.

– De fine tilbakemeldingene jeg har fått har vært over stokk og stein. Slik kan jeg ikke huske at det var da jeg vokste opp her!

– Hver gang jeg besøker Steinkjer, så ser jeg viljen i byen og i folket. En vilje til å få til ting. Det er en skaperkraft her nå som har overrasket meg på en god måte, sier Julie Skaufel.

Denne våren og sommeren har Julie vært i Steinkjer ofte i forbindelse med spillefilmen "Heim" som hun ønsker å spille inn i hjembyen. Manusforfatteren bak Netfllix-suksessen "Hjem til jul" er nemlig fast bestemt på at hennes nye manus skal sette Steinkjer på kartet.  

– For meg er Steinkjer unikt og jeg var aldri i tvil om at det er nettopp her filmen "Heim" skal bli til, smiler Julie.

"Heim" skal produseres i samarbeid med Blaane Film og handler om Anni og hennes reise.

– Hun blir tvunget mot sin vilje å flytte hjem til Steinkjer – et hjem hun har et litt ambivalent forhold til. Og hun må ta tak i ting som har skjedd i fortiden for å kunne komme seg videre som et voksent menneske og kunne stole på seg selv, forteller Julie, og legger til:

– Anni må på en måte gjenoppdage byen sin og åpne seg opp for at den også kan være positiv.

– Ingenting av det som skjer i filmen er basert på egne opplevelser, men noe av ambivalensen overfor sin egen hjemby, har også jeg følt på. Jeg tror de fleste er tjent med å innrømme overfor seg selv at man har en tilhørighet som alltid har vært der, sier Julie.

Det er på InnoCamp Julie som regel holder til når hun er i hjembyen. Herfra har hun gjennomført auditions for roller og planlagt ulike lokasjoner som kan egne seg til filming i byen.

– Jeg er så heldig at jeg får låne studio til Camerat her på InnoCamp, og jeg gleder meg til å samarbeide mer med dem, sier Julie.

Flash photography, Smile, Fashion, Entertainment

Patrik Grønli i Camerat og Julie Skaufel i studioet på InnoCamp.

– Det er så godt å dra i samme retning og skape noe sammen, sier Julie videre, og legger til:

– Og det virker som det er slik det er nå her i Steinkjer. At det er en drivkraft her for å få til noe positivt. Jeg føler det skjer mye mer her i Steinkjer enn det gjør i Oslo der jeg bor!

Men filmen hennes er ikke helt en realitet ennå. For selv om Julie ønsker å komme i gang umiddelbart, trenger hun rett og slett raske penger:

– Mye av startkapitalen er på plass, men jeg trenger litt mer som får ballen til å rulle her og nå. Hvis vi skal kunne fortelle den historien vi ønsker å fortelle, må vi komme i gang med filmingen i september. Da er lyset i Steinkjer helt fantastisk!

Vet du hvordan Julie og Blaane film kan få inn ekstra midler til filmen "Heim"?

– Dette trenger Steinkjer!

Det er er ikke Erik Jensen og gjengen bak Vårt Hjem i tvil om. De har allerede gitt 50.000 kroner til Julie for å hjelpe henne med å komme i gang så fort som mulig.

Til sammen trenger hun minst 500.000 korner, og helst én million, for å kunne starte filminnspillingen om kort tid.

– Dette trenger Steinkjer!

Det er er ikke Erik Jensen og gjengen bak Vårt Hjem i tvil om. De har allerede gitt 50.000 kroner til Julie for å hjelpe henne med å komme i gang så fort som mulig.

Til sammen trenger hun minst 500.000 korner, og helst én million, for å kunne starte filminnspillingen om kort tid.

– Det skulle bare mangle at vi ikke støtter opp om en slik film fra Steinkjer. Da Julie forklarte prosessene rundt filmen, skjønte vi at Steinkjer trenger den. Det var naturlig for oss å rekke opp hånda og hjelpe henne videre. Nå har vi startet en stafett blant næringslivet for å få inn enda mer startkapital, sier Jensen.

– Nå har vi sjansen!

Jensen og resten av Vårt Hjem-eierne er godt i gang med å oppfordre aktører i Steinkjer direkte om å gi støtte til Julie Skaufel og Blaane Film. Noen resultater har det også allerede gitt.

– Steinkjerfestivalen er med blant annet, forteller Jensen, og fortsetter:

– Vi må bistå alle sammen for å få til dette for Steinkjer.  Og en halv million kroner, det må vi da vel få til...!

Flash photography, Smile, Glasses, Happy

Sparker i gang stafett

Selv om ikke fullfinansieringen er på plass, er Julie likevel i full gang med å lande avtaler og roller med sikte på å komme i gang i september. Flere unge jenter har for eksempel vært på auditon for å spille karakteren "Ella" i filmen.

Flash photography, Clothing, Arm, Leg, Plant, Table, Comfort, Leisure, Thigh

Av over 90 påmeldte til "Ella"-rollen, fikk 12 jenter komme tilbake til en ekstra utvelgelse. Og blant disse står det nå ca. fire aktuelle aktører igjen.

– Vi lander nok denne rollen ganske snart. Flere hovedroller er også på plass, og jeg gleder meg veldig over å ha fått disse skuespillerne med, sier Julie med et hemmelighetsfullt glimt i øyet.

Hun er for øvrig helt overveldet over de unge jentene som har vært inne på audition i Steinkjer.

– Det er helt utrolig hvor talentfulle mange av dem er! Jeg sier det til dem også; at de må satse videre på skulespillergenene og gå på audition etter audition. For det er ingen tvil om at vi har flere kommende stjerner i lokalsamfunnet vårt her!

Vet du hvordan Julie og Blaane film kan få inn ekstra midler til filmen "Heim"?

PS! HA PÅ LYD!

OM DENNE SIDEN

Innholdet i på denne siden er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold.

Synes du denne type artikler/sider ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Rectangle

Annonsørinnhold

Font