Blue, Azure, Rectangle, Font

Annonsørinnhold

Hand, Glove, Tartan, Window, Orange

Odd Ivar får familielivet til å gå opp

– takket være jobben

Trebarnsfar og maskinfører Odd Ivar Granaune fra Skogn har ingen utfordringer med å kombinere jobb og privatliv. – Jeg får alltid jobbe på prosjekt i nærheten og kan styre dagene mine selv!

Blue, Azure, Rectangle, Font

– Jeg har ikke vært ute på noe reising hittil på ni år – og det tror jeg ikke mange andre maskinførere i nærområdet kan si, forteller Odd Ivar.

Det er nettopp det som er én av grunnene til at han trives så godt med jobbe i Kjell Lian AS.

– For meg, som er far til tre små barn, passer det ikke inn i hverdagen med å reise eller jobbe turnus. Derfor tilrettelegger arbeidsgiveren min det slik at jeg alltid jobber på prosjekter som er like ved, som i Levanger eller Verdal. Det lengste unna jeg har vært er Trondheim, smiler Odd Ivar.

Odd Ivar Granaune har det som plommen i egget på jobb og trives med å styre dagene sine selv.

VI HAR FOR TIDEN LEDIGE STILLINGER

som maskinfører, anleggsrørlegger, mekaniker og anleggsleder

Odd Ivar Granaune, maskinfører

High-visibility clothing, Hard hat, Sky, Cloud, Workwear, Vehicle, Asphalt, Tradesman, Tree

Startet som hjelpearbeider

Odd Ivar har gått både elektriker- og bilmekanikerlinje på videregående. Han søkte lærlingeplass på begge fagene, men det var ingen å oppdrive.

– Omtrent samtidig begynte jeg som hjelpearbeider i Kjell Lian AS, og halvannet års tid etterpå tok jeg maskinførerbevis på eget initiativ. Jeg har jobbet her i ni år nå, forteller han.

Kan styre egne jobbdager

– Jeg liker jobben min som maskinfører. Det er en allsidig jobb der jeg kan styre mine egne dager ut fra framdrift og planlegging. Slik kan jeg planlegge og tilrettelegge dagene slik at de passer meg og kollegene mine – og det liker jeg godt, forklarer Odd Ivar.

Det passer ekstra bra ettersom han er småbarnsfar og familiemann til tre barn i alderen 3 til 8 år og innimellom må hente både i barnehage og på SFO.

– Med tre barn kan også bli en del sykedager i løpet av året – og noen ganger flere enn det du har lov til å innvilge – men firmaet er greie og sjefen har forståelse for at familien må prioriteres ved sykdom. Og får du ikke barnevakt, så har du ikke noe valg: Du må være hjemme, sier Odd Ivar.

Hard hat, High-visibility clothing, Workwear, Helmet, Engineer, Tradesman

Daglig leder i Kjell Lian AS, Torger Lian, er opptatt av at medarbeiderne skal kunne kombindere hverdag og jobb. – Det er noe som jeg tror skiller oss ut blant andre anleggsfirma, sier han.

Støtter arbeidsstokken

Torgeir Lian, som overtok styringen på familiebedriften Kjell Lian AS i 1999, har i dag 25 ansatte.

– Jeg vil at medarbeiderne våre skal ha muligheten til å komme hjem til sitt hver ettermiddag. Derfor har vi stort sett anleggsprosjekter som foregår på Innherred. Det tror jeg mange opplever som stabilt og godt å forholde seg til, sier Lian.

Det er ofte Odd Ivar som henter sønnen Thomas på SFO, noe han setter pris på å kunne gjøre.

I Kjell Lian AS har alle medarbeidere fast utstyr og faste maskiner som de har ansvar for. Det synes Odd Ivar er et stort pluss.

– Godt arbeidsmiljø

Odd Ivar skryter av arbeidsmiljøet på Kjell Lian AS.

– Det er et kjempebra miljø oss kolleger i mellom og opp mot kontoret. Hver år har vi julebord og sommerfest, noe vi alle setter pris på, fordi vi treffes ikke så mye utenfor arbeidstid ellers.

Automotive tire, High-visibility clothing, Hard hat, Vehicle, Wheel, Sky, Asphalt, Cloud, Helmet

Eget maskinutstyr

Andre ting som Odd Ivar opplever som positivt med arbeidsplassen er at alle ansatte har fast jobbutstyr og faste maskiner.

– I enkelte anleggsfirma må du kjøre de maskinene som er ledige, mens hos oss har du en egne maskiner. Det gjør arbeidshverdagen mye mer forutsigbar, sier han.

Være med å planlegge

I tillegg trekker han fram muligheten til å bestemme og involvere seg i prosjektene som det jobbes med:

– Jeg liker at vi får være med på framdriftsplaner og kan foreslå innspill underveis i anleggsprosjektene, sier han.

Selv liker han nyprosjekter aller best, for da kan han være med helt fra starten.

– Det er artig å kjøre forbi et ferdig byggeprosjekt og tenkte at "dette har jeg vært med på", smiler Odd Ivar.

Mode of transport, Motor vehicle, Naval architecture, Asphalt

ØNSKER DU Å BLI MED PÅ LAGET?
VI HAR LEDIGE STILLINGER!

Blue, Azure, Rectangle, Font

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen i Trønder-Avisa, men av TA Kreativ på vegne av markedsavdelingen. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.