Font
Triangle, Rectangle

Annonsørinnhold

Water, Flower, Plant, Sky, Cloud, Property, Window, Building, Lake

Nå åpner vi!  

Sjekk ut alt du kan oppleve
første uka i september

STEINKJER: Møt lokale og profesjonelle aktører under åpningsprogrammet. Opplev Jens Kvernmo, Trondheim Symfoniorkester, kunst, bokbad, Dag Sørås, folkeverksted og mye, mye mer.

Etter seks år med planlegging og bygging står det siste tilskuddet i Kulturkvartalet Steinkjer endelig klart, nemlig kulturhuset.

– Det er veldig artig å se at kulturhuset endelig er materialisert. Men selve prosessen har egentlig tatt mye mer tid enn seks år. Første gang det ble ytret ønske om et Weidemanngalleri var for 30 år siden. Og helt siden da har det vært mye fram og tilbake, men grunnlaget har alltid vært det samme: Jakob Weidemann og arven etter ham, sier kultursjef i Steinkjer kommune, Leif Terje Nilsen.

Dress shirt, Smile, Sky, Human, Sleeve, Standing, Architecture

I dag er han glad for at kulturhuset og det nye kulturkvartalet har tatt lang tid å realisere.

– Vi ser at løsningene er blitt bedre etter hvert og at nye funksjoner har fått plass etter nøye vurderinger. I dag er det godt å se at ting faller på plass. Steinkjer får, med all beskjedenhet, landets fineste bibliotek, kinosalene er av ypperste kvalitet og vi får den største hovedscenen mellom Trondheim og Bodø.

Kultursjef Leif Terje Nilsen har ledet arbeidet med realisering av kulturkvartalet og nytt kulturhus. Her står han i Steinkjers nye bibliotek med utsikt mot elva og Brygga.

Lurer du på hva som kan være mest interessant å få med seg for din del? Ta en titt på et utdrag av åpningsprogrammet her, eller sjekk vår hjemmeside for fullt program: steinkjerkulturhus.no

Kulturkvartalet Steinkjer 02.-08. sept.

Dette skjer:

 • 1. sept kl. 18.00 “Fra Uppdal til Shakar: Arbeiderlitteratur på 45 minutter”
 • 2. sept kl. 12.00: Offisiell åpning og åpningskonsert på torget.
 • 2. sept kl. 13.30: Offisiell åpning av Steinkaret. 
 • 2. sept kl. 14.00: Frivillighetens åpningskonsert
 • 2. sept  14.30 - 16.00: Åpning av Kunstrom Jakob, utstilling med Steinkjer Kunstforening og HEIM. 
 • 2. sept kl. 20.00: Frivillighetens teatervisning.
 • 2. sept kl 20:00: Gammeldansfest for studenter m/Snaustrinda spelmannslag og Frank Scott.
 • 2. sept kl. 22.30: Ungdomskveld med Dep, SV1DS1, Boinndrag
 • 4. sept kl. 19.00: Trondheim Voices - The Sound of Contemporary Living
 • 5. sept kl. 20.00: Støttekonsert for Ukraina med lokale artister.
 • 6. sept kl. 18.00: Riksteatret – Hør’a dagbok! Åpningstilbud fra Riksteatret for hele familien. 
 • 7. sept kl. 18.00: Bokbad med Katrine Wessel-Aas.
 • 7. sept kl. 19.00: Jens Kvernmo og Urfolket.
 • 8. sept kl. 19:00: Dag Sørås – Apokalykke.
 • 9. sept kl. 16.00: "Jakob og Nils - slik jeg møtte dem" - Filmskaper Sverre Krüger forteller om sitt møte med Jakob Weidemann og Nils Aas.
 • 9. sept kl. 19.00: TSO spiller Beethoven & Tsjajkovskij – skjebnesymfonien og rokokkovariasjonene.
 • 10. sept kl. 19.00: Abbaret med Beitstad songlag og Beitstad hornmusikklag.

Andre aktiviteter i løpet av uka: kino, åpne omvisninger både på Kunstrom Jakob og kulturhuset, folkeverksted, babysang, litterært pusterom, orgelmeditasjon i kirka, lesestund, lunsjbokprat og mye mer. For hele programmet se: www.steinkjerkulturhus.no

People in nature, Green, World, Organism, Leisure

Steinkaret er et omsluttende opplevelsesrom i Steinkjer nye kulturhus. Det er det første av sitt slag i Norge, der du kan ta steget inn i store sammenhengende verdener av ultradetaljert video på alle vegger og gulv.

Lørdag 2. september er det offisiell åpning av kulturhuset og det som omtales som kulturkvartalet i Steinkjer, nemlig samfunnshuset og kulturhuset.

– I tillegg liker vi å ha med Steinkjer kirke når vi omtaler kulturkvartalet, for det er etter min mening Steinkjers kunstskatt nummer én, sier Nilsen og forteller at det er laget en link mellom byggene slik at man kan overføre lyd i sanntid og operere fra flere rom samtidig.

– For å si det slik: John Pål Inderberg kan være inne på Steinkaret i kulturhuset og spille saksofon sammen med en organist som spiller i Steinkjer kirke. Og teknologien gjør at musikere egentlig kan være plassert hvor som helst i verden, så dette er veldig spennende, smiler han.

Som kultursjef har han ledet arbeidet med å sette sammen åpningsprogrammet for kulturkvartalet, –og Nilsen er svært glad for at det allerede strømmer på med positive tilbakemeldinger om et mangfoldig og godt program.

– Mest glad er jeg for at vi har fått med oss mange lokale aktører i tillegg til en del profesjonelle. Trondheim Symfoniorkester kommer, det blir konsert til inntekt for Ukraina og flere artister fra Steinkjer deltar på selve åpningen lørdag 2. september, sier Nilsen, og legger til:

– Jeg vil ellers trekke fram de nye funksjonene som nå er å finne i Steinkjer: Steinkaret – et visningsrom som det ikke finnes maken til i landet fra før, og kunstrom med verk av Jakob Weidemann. I tillegg har vi Heim, som er utstillingsrommet for arkeologiske gjenstander fra Steinkjer. Med andre ord, er det mye å glede seg over og få med seg.

Hilmarfestivalen er en kulturarvsfestival som bygger på arven etter felespilleren og entertaineren Hilmar Alexandersen – som selv var født og oppvokst i Steinkjer.

Sky, Font

Her er noen av aktørene du får møte under åpningsuka

Tsjajkovskijs hyllest til Mozart framføres av Trondheim Symfoniorkester med Sandra Lied Haga som solist på cello.

Musical instrument accessory, Classical music, Human body, Violin family, Musician, Entertainment, Concert

Bli med på Jens Kvernmo sine eventyrlige reiser for å bli kjent med urfolk og hvordan de lever. 

Shirt, White, Chair, Black, Standing, Black-and-white, Style

– I fjor ble selveste Tuva Syvertsen tildelt Hilmarprisen, og vi er utrolig glade for å kunne presentere det kjente bandet hennes, Valkyrien Allstars, på etter-jobben-konsert i programmet vårt, sier Skogseth.

Særegnet uttrykk

Valkyrien Allstars er kjent som ett av landets beste liveband, og har siden sin første utgivelse i 2007 gått foran i utviklingen av arrangert folkemusikk. Dette har ført til et band med et helt særegent uttrykk, som  ikke  kan sammenlignes med andre artister.

Bandet består av Tuva Syvertsen, Magnus Larsen Jr, Erik Sollid og Martin Langlie, som sammen lager og arrangerer låtene.


Foto: Øystein Etterlid

"Hør'a, dagbok" fikk terningskast 6 av VG og Riksteaterets historie om en kul jente som er full av pågangsmot og minst like tøff som mobberne i klassen. Passer for alle over 6 år.

Dag Sørås er en mester i å finne lyset i dyster tematikk, og Apokalykke er en påminnelse om å nyte livet mens man har det. Eller noe sånt. Det er først og fremst bare et dritgøy show.

Water, Smile, Plant, Sky, Travel

Gunnhild Tettli er den nye lederen for kulturkvartalet i Steinkjer. Hun trer inn i jobben for fullt fra 1. september. – Jeg gleder meg veldig!

I løpet av hele åpningsuka vil det være kulturverter til stede som kan informere og geleide publikum rundt om i Steinkjer kulturhus.

Etter at kulturministeren har avholdt den offisielle åpningen på torget og åpningskonserten er ferdig, åpnes dørene til kulturhuset og alle som vil kan se seg om og oppleve en mengde med aktiviteter.

– Noe trenger man billett til på grunn av plass, og det er mulig å laste ned inntil to gratisbilletter på slike arrangement. Men da bør man skynde seg, for en god del konserter og andre opplevelser begynner å fylles opp, understreker kultursjefen. 

Gunnhild skal lede kulturkvartalet videre

– Dette er kjempespennende. Kulturkvartalet inneholder både bygg og et kvartal med mange muligheter, som det blir gøy å forme videre, sier nytilsatt leder for kulturkvartalet, Gunnhild Tettli.

Hun flytter straks fra Ørlandet til Steinkjer sentrum og gleder seg til å ta fatt på jobben.

– Jeg tror virkelig på at folk i Steinkjer kommer til å bruke kulturhuset mye framover. Her kan du oppleve en stor nasjonal artist fra scenen eller bare slenge deg ned for å lese en avis i biblioteket, sier Tettli og legger til:

– Kulturkvartalet er for alle og jeg håper at folk oppsøker oss under åpningen for å se hva kulturhuset inneholder. Jeg vil også at hele Steinkjer skal være med på å utvikle kulturkvartalet i framtiden. Faktisk får jeg allerede telefoner fra folk som har innspill og tanker om det, og det synes jeg er veldig bra!

Nysgjerrig på hvilke andre aktører du finner i nye Steinkjer kulturhus?

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.