NÅR VINTEREN SETTER INN, MÅ SCOOTERNE UT

– ikke for lek,
men for alvor.

– Det er så mange som forbinder snøscooterkjøring med uvettig kjøring og som et forstyrrende element i naturen vinterstid. Men mange glemmer at store deler av all form for scootertrafikk er nyttekjøring, sier butikkmedarbeider Hilde Linn Eriksson i Maskin og motor i Verdal.


Automotive design, Joint, Smile, Shoulder, Sleeve, Font

Det fikk den erfarne forhandleren erfare i fjor, da koronapandemien preget hele vintersesongen.

– Vi var bekymret for hvordan salget av snøscootere skulle bli og hvorvidt vi ville få en skikkelig nedsving i omsetningen, forteller Eriksson.

Det viste seg at bekymringen var ubegrunnet og at sesongen gikk over all forventning.

Personal computer, Table, Coat, Tableware

– Kundene kom som vanlig, og de aller fleste som handlet skulle ha scooteren som nytteverktøy. Vi fikk bekreftet at markedet er kjempestort. Det er utrolig mange som bruker scooter i arbeid og gjennom frivillige lag og organisasjoner, understreker Eriksson.

MEN HVA SIER KUNDENE SELV?

Én av dem som driver med nyttekjøring er Kristoffer Solvang (t.v.) fra Trøndelag Entreprenør og Solvang hytte & fritid. Denne dagen er han på besøk for å hente hjem en ny scooter, nærmere bestemt en Ski-doo.  

– Vi måtte bytte ut den ene, men har to til i firmaene. Alle scooterne er blitt kjøpt fra Maskin og motor. Det er sentralt for oss å handle her og vi får alltid god service, forteller Solvang.

Gjennom firmaene har han og familien løyvekjøring i Sandvika. Scooterne blir brukt til å kjøre utstyr og transport.

– Vi er også beredskap og kan kjøre lege, dyrlege og ambulansepersonell. Nylig kjørte vi medisin til folk for hjemmesykepleien da fv. 72 var stengt på grunn av ras, forteller Solvang.

Kristoffer Solvang tar imot sin splitter nye Ski-doo fra daglig leder i Maskin og motor, Robert Fikse.

– Som beredskapskjørere er vi helt avhengige av at alt fungerer med scooterne. Her på Maskin og motor får vi alltid den hjelpen vi trenger - når vi trenger det. De som arbeider her gjør alltid sitt beste for å hjelpe oss slik at vi kommer oss ut i løypa igjen. De tar jobben sin seriøst, akkurat som vi tar vår seriøst.

Land vehicle, Automotive lighting, Outerwear, White, Snow

Solvang understreker hvor viktig det er at scooterne er av god kvalitet og hvor avhengige han, og resten av kjørerne, er av å ha et service- og verkstedtilbud i nærheten.

Stian Haugan i Vera Hytteservice kan skrive under på at tjenestene han får fra Maskin og motor er avgjørende for at han skal kunne drive virksomheten.

Han har to scootere i drift og tar dem jevnlig med på service.

– Det er bra at Maskin og motor er her i Verdal sånn at vi har mulighet til å få den hjelpa vi trenger og de kjøretøyene vi må ha, sier Haugan.

Automotive tire, Motor vehicle, Motorcycle accessories, Snowmobile, Snow, Rolling

Vera Hytteservice har gått bort fra totakter-scootere og kjører kun firetaktere.

– Firetakterne reduserer både utslipp og støynivå. Det har blitt en helt ny hverdag for oss med å ta i bruk dem, sier Haugan.

– I tillegg til hyttetransport, kjører vi løyve til å vedlikeholde 10 mil med skiløyper. En lørdag i palmehelga for to år siden sluttet scooteren å fungere. I påskeferien! Dette skjedde sent om kvelden, men neste dag var scooteren ute i løypene igjen. Alt takket være Maskin og motor som kom oppover i ens ærend for å reparere den, forteller Haugan.

– Det er mye å gjøre i overgangen fra sommersesong og vintersesong, så vi har nok å henge fingrene i. Det lønner seg å bestille time dersom du må ha scooteren din på veksted, smiler mekaniker Emil Aasvold.

Personal computer, Table, Coat, Tableware

Kontakt oss

Butikk: 456 43 100
Verksted: 413 44 236

Russervegen 1
7652 Verdal

Ny scooter eller service?
Vi ønsker gamle og nye kunder
hjertelig velkommen til oss på Verdalsøra.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold

Gesture