Annonsørinnhold fra

Font
Shorts, Smile, Sky, Grass, Happy, Leisure

Her vil vi bo!  

– Selv en steinkjerbygg kan trives godt i Levanger

Han er fra Steinkjer. Hun er fra Trondheim. Per Thomas Holtan og Julie Rofstad Aalberg var aldri i tvil om hvor de skulle bo og etablere en familie.

Shorts, Smile, Sky, Grass, Happy, Leisure

Her vil vi bo!  

– Selv en steinkjerbygg kan trives godt i Levanger

Han er fra Steinkjer. Hun er fra Trondheim. Per Thomas Holtan og Julie Rofstad Aalberg var aldri i tvil om hvor de skulle bo og etablere en familie.

– Jeg husker fortsatt godt den dagen jeg som 19-åring dro til Levanger sammen med min mor for å se på studenthybler, forteller Julie Rofstad Aalberg (32).

Mens hun gikk langs kjærlighetsstien og så ut over fjorden og landskapet denne solskinnsdagen, ble hun overveldet av en følelse som hun siden aldri har blitt kvitt:

– Jeg snudde meg mot mamma og sa: "Her skal jeg bo for alltid". Og da svarte mamma: "Ja, det tror jeg på".

People in nature, Dog, Plant, Vertebrate, Mammal, Carnivore, Happy, Grass, Fawn, Leisure

Match med LHK – match på Tinder

Det var i studietiden hun møtte Per Thomas, eller PT, som de fleste på Innherred kjenner ham som. Rapperen fra Skei & PT var også student, og de rakk å bli så vidt kjent da han startet sykepleierutdanningen samtidig som Julie, for så å hoppe av et halvt år senere for å utdanne seg til lærer.

– Da jeg gikk andreåret på lærerutdanningen, var jeg på LHK-kamp og oppdaget at Julie sprang rundt med ei lita jente. Jeg ble like betatt av lille søte Emilie som av mora hennes, smiler Per Thomas.

Like etter kampen matchet han plutselig med Julie på Tinder, og da han skjønte at hun var singel, var han ikke sen om å ta kontakt via matche-appen.

– Og siden da har vi vært en "big, happy family", forteller Per Thomas.

Det var kjærlighet ved første blikk da Julie flyttet til Levanger. Her var hun overbevist om at hun skulle bo for resten av livet. 13 år senere er hun her fortsatt – med mann, to døtre og hunden Max.

Flash photography, Smile, Sky, Gesture, Happy, Cloud

Julie og Per Thomas møttes mens de begge var studenter i Levanger. Og da de matchet på Tinder, var det ingen tvil: Det måtte bli dem.

Husk lyd!

Fra steinkjerbygg til levangsbygg

Per Thomas er fra Steinkjer, men har aldri angret på at han har gjort levangsbygg av seg.

– Når du er fra Steinkjer, så skal du aldri flytte til Levanger hetes det. Men jeg har sagt det til mine venner hjemme i Steinkjer – at den myten må vi bare ta livet av, for selvsagt er det fint å bo her, sier Per Thomas.

Han forteller at han føler seg veldig godt tatt imot, spesielt av folk innen kulturlivet i Levanger.

– Jeg er blitt så godt tatt imot av revyfolk, Levanger Vel og andre artister og kulturfolk her i byen, så du skal ikke se bort fra at jeg dukker opp på en revyscene om et år eller to, ler han.

– Stortives på Nesset

I dag bor familien Aalberg Holtan på Nesset i Levanger; i en enebolig ikke langt fra strandkanten og med hele fjorden som utsiktspunkt. Her har de hatt sitt tilholdssted siden 2015.

– Vi stortrives her! Levanger er en fin by å bo i når du har barn. Alt av fasiliteter ligger i nærheten og vi bor i et rolig og trygt boligområde. Ungene kan sykle til stadion eller parken uten at vi trenger å bekymre oss for at de har det bra, og like nedenfor oss har de badeplass som de kan leke seg på hele sommeren, forteller Julie.

Hennes eldste datter, Emilie (11), er svært aktiv innen turn med sju timers trening i uka, og har venner spredt over hele Levanger som hun er glad i å være sammen med. Lillesøster Othelie (7) på sin side har vært med på turn, håndball og dans.

– Du har så mange muligheter her innen aktiviteter uten at det blir for store forhold, understreker Julie.

– I Levanger er det kort vei til by, fjord og fjell. Og så er det nært sykehuset. Det føles trygt, sier Per Thomas Holtan.

– Selv om jeg har vokst opp i Trondheim, har jeg aldri kjent på et savn etter å bo i en større by enn Levanger. Her er det stort nok og lite nok, sier Julie Rofstad Aalberg.

Pendler til jobb i Steinkjer

I dag jobber Julie på regionalt kompetansesenter for spiseforstyrrelser ved Sykehuset Levanger, og Per Thomas er lærer ved Egge barneskole i Steinkjer.

– Jeg har pendlet mellom Levanger og Steinkjer i flere år og det har fungert helt fint. Du får mye gjort mentalt også når du kjører til og fra jobb, forteller Per Thomas.

Om et års tid er han ikke like sikker på om han fortsatt jobber i Steinkjer.

– Jeg håper det dukker opp en lærerjobb i Levanger som jeg kan søke på etter hvert, så får jeg prøvd ut det også, sier han med et smil.

Fornøyd med skole og nærområde

Både Per Thomas og Julie skryter av Nesset som nærområdet og spesielt av Nesheim skole som ligger like ved.

– Vi er veldig fornøyd med skolen her og folka vi bor i boligfeltet med, sier Julie og legger til:

– Levanger er et så flott sted å bo fordi du bare føler at folk her er så fine, imøtekommende og lette å bli kjent med.

Flash photography, Water, Cloud, Sky, Lake, Wood, Travel, Happy, Leisure

Per Thomas har vært lærer ved Egge barneskole i Steinkjer de siste årene, men er slettes ikke fremmed for å finne seg en jobb i Levanger på sikt.

Hør PT rappe om Levanger:

Husk lyd!

Familie utenfor Levanger

Hverken Per Thomas eller Julie har nær familie i Levanger. Julie sin familie bor i Trondheim og Per Thomas sin bor i Steinkjer.

– Men det er jo ikke mer enn en halvtimes eller times kjøring unna, så det synes vi går fint. I tillegg har et søskenbarn av meg flyttet til Levanger med sin familie – og barna våre er nært knyttet sammen, så vi har et godt familiebånd like i nærheten likevel, smiler Julie.

Hytte og jakt ikke langt unna

Både Per Thomas og Julie understreker at de har fått mange gode venner etter at de slo seg ned i Levanger.

– Mange av vennene jeg fikk under studietida har jeg fortsatt den dag i dag. Flere av dem bor også i Levanger, forteller Julie.

Når de ikke er hjemme på Nesset, drar de gjerne til Melhus på hytta til Julie sin familie. Og Per Thomas drar gjerne på jakt – hvis mulig.

Sistnevnte er for øvrig grunnen til at familien på fire i sommer ble fem, da Max, en valp av typen basset fauve de bretagne flyttet inn.

– Det er en jakthund som jeg skal bruke på rådyrjakt. Men da drar jeg til Steinkjer for å jakte, ja, sier Per Thomas med stort blunkende glis.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Rectangle