Annonsørinnhold

Font

Skitur på Innherred?

Få turtips fra Ti på topp vinter her!

Skitur på Innherred?

Få turtips fra Ti på topp vinter her!

Innherred har et enormt utvalg av skiturer og i Bedriftsidrettens Ti på topp vinter Verdal og Ti på topp vinter Steinkjer er det enkelt å finne mange billedskjønne og populære turer for store og små.

Ti på topp vinter blir arrangert landet rundt, og ble arrangert for første gang i Steinkjer og Verdal i 2021.

– Tilbakemeldingene vi fikk viste oss tydelig at vi med dette opplegget har favnet både mennesker som ikke trimmer til vanlig og dem som er ihuga skigåere. Dermed var det en selvfølge å fortsette videre i 2022 og vi gleder oss over å ha Ti på topp vinter på Innherred i år også, smiler avdelingsleder i Bedriftsidretten Midt-Norge, Andrea Rikstad Hagstrøm.

Hair, Smile, Lip, Outerwear, Eyebrow, Cap, Happy

Annonsørinnhold fra

Font

Du finner konkurransen i appen Ti på topp. Har du deltatt på Ti på topp om sommeren trenger du bare å bytte konkurranse i appen.

Du finner konkurransen i appen Ti på topp. Har du deltatt på Ti på topp om sommeren trenger du bare å bytte konkurranse i appen.

– Vi sier at det er en konkurranse, men det er viktig å understreke at det å delta i Ti på topp handler om å komme seg ut mer, oppdage nye skiområder og bli bedre kjent med nærområdet vårt. Og attpåtil får du kanskje inn litt glede i en ellers mørk vinterhverdag, forklarer Rikstad Hagstrøm.

I Ti på topp vinter handler det ikke om å ta alle turene, men om å få over 15 poeng i aktivitetsperioden. Man får ett poeng for de enkleste turene og fem poeng for de lengre turene.

– Alle som har samlet over 15 poeng i kampanjeperioden er med i trekningen av mange flotte premier. Heriblant overnatting, turutstyr, gavekort hos forskjellige aktører og mye mer, forteller Rikstad Hagstrøm og legger til:

– Ti på topp vinter varer ut 17. april, så den beste tiden å gå på ski på – den begynner nå!

"Dette forbedrer folkehelsa og er et suverent tilbud som jeg håper kommer igjen år etter år. Jeg fikk børstet støvet av skia i år og ønsker å fortsette"

Deltaker i 2021

Ti på topp vinter i Steinkjer og Verdal kan friste med mange gode løyper og skiturforslag når du melder deg inn:

I Steinkjer er det for tiden lagt ut hele 22 turer i konkurransen, mens det i Verdal er lagt ut 12 – og flere kommer til utover i sesongen på begge stedene.

Rikstad Hagstrøm viser til at alle turene har egne beskrivelser på nettsidene og i appen, både for Steinkjer og Verdal. Her kan man også se hvilke turer som er mest besøkt.

– Du kan lese deg opp om løypene før du drar på tur: Om parkeringsmulighetene, om hvordan løypene er og lengde på turen tur-retur. Folk opplever det som en trygghet å kunne se på kartet i appen hvor de er til enhver tid.

Deltaker i 2021

Andrea Rikstad Hagstrøm digger Ti på topp vinter, spesielt når hun ser engasjementet og skigleden som folk finner igjen når de først drar på tur.

– Det er så artig! Vi favner alle. Småbarnsfamilier, eldre og de som er ville etter å stå på ski uansett. Og så har vi dem som har skrapt av mosen fra påska -97, som plutselig har fått øynene opp for ski igjen, ler hun, og legger til:

– Noen liker fjellturene der det er ikke oppkjørte løyper, mens noen foretrekker spor. Enkelte vi ha toppturerer, mens andre foretrekker flate turer.  Og du finner hele spekteret gjennom Ti på topp vinter – både i Verdal og i Steinkjer.

Tips fra Andrea i Bedriftsidretten:

  • I Verdal er det ingen tvil om at det er skihytta på Volhaugen som er den turen som er mest besøkt. Her er det et flott løypenettverk som går på kryss og tvers og det er som regel preparerte løyper. Dette er et sikkerstikk hvis man ønsker å finne fine løypespor. Det er også servering på skihytta i ny og ne.
  • Så må Marsteinsvola nevnes – en topptur som ligger hakket videre fra Volhaugen på grensa mellom Verdal, Inderøy og Steinkjer. Herfra er det utrolig vakker utsikt. Og du vil finne le oppå der uansett hvilken vindretning det er, fordi det er bygd en gapahuk med le i alle retninger. Denne turen bør sjekkes ut!
  • Det er også et par fine og populære turer i Leksdalen – både Vegenden og Hallemsvollen. Disse turene er begge enkle å komme til.
  • Fånettvatnet er en utrolig vakker tur, og det samme er Gamma. Og om ikke lenge åpner vi Hermannsnasa også. Hit er det rålekkert å ta seg en tur, men da må man beregne å bruke hele dagen. Husk å kle deg godt, ha med niste og sjekk vær og føre i forkant.

Skiturer i Verdal

Tips fra Andrea i Bedriftsidretten:

  • Midterfjellet har kommet som en rakett de siste årene. Og du bedre hvor fine løyper det er her! Isbolboka er den mest populære her, og denne turen passer alle, fordi den er så flat og fin.
  • I Steinkjer har vi mange fine stadioner å velge mellom. Mest kjent er Steinkjer skistadion og Henningvola. Løypa “Pensjonisten” er en av de mest populære klassikerene på Henningvola, og den anbefales spesielt til dem som ikke er glad i bratte bakker.
  • I Follafoss er det en tur bort til Tømsevatnet, som både er populær, flott og fin.
  • Det finnes også en utrolig billedskjønn og postkortfin tur i Stod, til Storhenningen. Denne turen er verdt et besøk.
  • Follaheia bakfra er en populær tur, men vi vil anbefale å ta turen i mars og april når lyset begynner å komme tilbake og du dermed får best utnytte av turen.

Skiturer i Steinkjer

Mye som ser fristende ut, ikke sant?

Mye som ser fristende ut, ikke sant?

Kanskje føler du på at det er på tide med en ordentlig fjelltur, eller en tur i ferdigpreparert løype nå i vinter?

Hvem vet? Kanskje kan det lette på humøret og vekke skigleden igjen?

Hvem vet? Kanskje kan det lette på humøret og vekke skigleden igjen?

Sports equipment, Snow, Sky, Slope, Tree, Smile, Headgear, Ski

Det synes i hvert fall årets deltagere!

Dersom du vel å ikkje
gleda deg over snøen,
vil du ha mindre
glede i live,
men
same mengde snø.

Voss Lyrikklag

Avdelingssjef i Grong Sparebank Steinkjer, Ida Vassmo, er stolt sponsor av Ti på topp og ivrig turentusiast – sommer som vinter.

Avdelingssjef i Grong Sparebank Steinkjer, Ida Vassmo, er stolt sponsor av Ti på topp og ivrig turentusiast – sommer som vinter.

Sports equipment, Natural environment, Outdoor recreation, Winter sport, Smile, Sky, Snow, Mountain, Slope

– Grong Sparebank er sponsor for Ti på topp fordi vi er opptatt av folkehelse og liker at Bedriftsidretten gjennom denne konkurransen favner alle fra små barn til godt voksne. At man blir oppfordret til å bruke nærområdene og bli bedre kjent med dem, synes vi også er veldig flott. Det gir oss som bank mye å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet og Ti på topp er for oss et veldig godt tiltak som bidrar til dette, sier Vassmo.

Selv er den aktive avdelingslederen ofte på skitur til Isbolen og på turer i Kvam, ettersom hun bor like i nærheten. Midterfjellet synes hun er et flott skiområde, ikke langt fra E6 nord for Steinkjer.

– Det er kjempefine løyper og en meget familievennlig trasé som passer både for den som nettopp har startet å gå på ski og  for den mer erfarne.

Og når det gjelder Ti på topp vinter i Verdal, så er det ifølge Vassmo flere i banken som ivrer etter å bli bedre kjent med løypene der:

– Spesielt nå i år ettersom vi har etablert besøkskontor i Verdal sentrum og ønsker å være mer synlige i hele kommunen, sier Vassmo.

Oppdatering om løypeforhold finner du på skisporet.no og loyper.net. Sjekk ut vær- og føreforhold for områdene du skal ferdes i. Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil! Turene tas på eget ansvar.

Vi takker vår samarbeidspartner Grong Sparebank. Hilsen oss i Bedriftsidretten.

Fikk du lyst til å ut på ski?

Bli med på Ti på topp vinter da, vel!

Foto:

Andrea Rikstad Hagstrøm, Stine Johannesen, Hilde Reitan, Annette Hermann og Grete Dypdal.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.