Rectangle
Font, Art

ANNONSØRINNHOLD

Ei unik uke i vente  

Dette bør du oppleve på Hilmarfestivalen

Klar for lysvandring med lanterner og magiske reinsdyr? Eller hva med konserter, dans og kunst i fem dager til ende? Endelig nærmer det seg ny Hilmarfestival i Steinkjer.

Performing arts, Entertainment

Sett av uke 45! Fra onsdag 8. november er det bare å boltre seg i eksklusive konserter, forestillinger, kurs og usedvanlige opplevelser i fem dager framover.

– Programmet byr på noe for enhver smak, der du i år kan velge å få med deg alt – eller bare det som frister mest, smiler festivalsjef Astrid Skogseth.

Hilmarfestivalen 2023 er blitt komprimert til fem dager, og nytt av året er at man kan kjøpe dagpass i tillegg til komplett festivalpass.

– Det tror vi gir publikum mer rom for fleksibilitet i festivalen, samtidig som de kanskje velger å oppsøke flere aktiviteter den dagen de først har kjøpt et dagspass.

Smile, Sleeve, Happy

Festivalsjef Astrid Skogseth har programmet klart og gleder seg til årets Hilmarfestival.

HilmArt er Hilmarfestivalens eget kunstprogram, der kunst på nasjonalt og internasjonalt nivå blir presentert i dialog med lokal skapende virksomhet.

På årets festival kan du se utstillingene

  • "Luft" i Studio Blikket
  • "Tegl" i kulturkafeen Hegdahlgården.

Gjensyn med magisk show

Hilmarfestivalen vil i år bli åpnet med den tradisjonelle lysvandringa onsdag 8. november fra AMFI til torget i Steinkjer, med tablå fra kulturlivet i Steinkjer på veien, etterfulgt av lysshow og gratiskonsert på torget.

– Thingumajig Theatre, som stod for de majestetiske reinsdyrene under fjorårets lysvandring, kommer tilbake også i år. Dette er et viktig nordisk samarbeids- og kunstprosjekt, kalt "Samspill", der det ved hjelp av ti kunstnere blir bygget helt nye reinsdyr, smiler Skogseth.

I fjor deltok over 1000 personer på lysvandringa. Den gangen lagde barn, ungdom og voksne over 40 lanterner i samarbeid med Thingumajig Theatre og HilmArt

– En profesjonell lysdesigner bidro til å gjøre opplevelsen helt spesiell og det var mange store og forbløffede øyne å se blant publikum. I år lover vi å komme tilbake med en enda mer spektakulær kulturopplevelse, smiler Skogseth.

Thingumajig Theatre kommer tilbake til Steinkjer i november for å trollbinde publikum med sine lyssatte reinsdyr og andre spreke påfunn.

Hilmarfestivalen er en kulturarvsfestival som bygger på arven etter felespiller og steinkjerbygg Hilmar Alexandersen.

Se noen av artistene du kan oppleve under årets festival.

Font

Sigrid Moldestad spiller Hilmarfestivalens første konsert onsdag 8. november på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus. Det gjør hun sammen med Trondheim Symfoniorkester og gitarist Mattias Perez. Dirigent og arrangør er Karl-Johan Ankarblom.

Musical instrument accessory, Classical music, Violin family, Musician, Concert, Entertainment

Opplev Magnus Grønneberg, kjent som vokalist i CC Cowboys og gjennom TV-programmet "Hver gang vi møtes", når han spiller etter-jobben-konsert i Elvesalen på Steinkjer kulturhus torsdag 9. november.

Gjermund Larsen (i midten) fra Verdal er klar for å fange publikum med sitt lekne felespill søndag 12. november. Gjermund Larsen Trio består av Andreas Utnem (piano) og Sondre Meisfjord (kontrabass) i tillegg til Gjermund selv.

People in nature, Flash photography, Plant, Coat, Standing, Black-and-white, Style, Grass

Det nordnorske bandet Hekla Stålstrenga har siden 2005 levert musikalske karameller som har brent seg fast i minnet hos det norske folk. Etter åtte plater har låtkatalogen etter hvert fått et anselig omfang. Sanger som "Folketonen", "Har du fyr", "Vise ved vintersolkverv" og "Båtbygger Jo" er uunngåelig når nye konserter skal spilles.

Bandet er kjent for å levere konserter der skyhøy musikalitet kombineres ufortrødent med humor, varme, ettertenksomhet og fest.

Fredag 10. november står Hekla Stålstrenga på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus.

Foto: Carl Christian Lein Størmer

Hoven Droven, det godt etablerte folk-rock-bandet fra Jämtland, spiller konsert lørdag 11. september på Hovedscenen i Steinkjer kulturhus. Og med seg har de ingen ringere enn . . .

....folkrockbandet Gangar, som sammen med Hoven Droven kommer til å kombinere tradisjonelle slåtter og stev med alt fra rock, metal og jazz. Sett av lørdag 11. november!
FOTO: Isa Holmgren

Flere farger – en fulltreffer

Etter to år med oppsetting av "Flere farger" i samarbeid med Steinkjer kulturskole, er det igjen duket for en ny urpremiere torsdag kveld under Hilmarfestivalen.

Flere Farger Steinkjer er et kulturprosjekt som har fått midler av Steinkjer kommune, Trøndelag fylkeskommune og Hilmarfestivalen.

Prosjektet bygger på inkludering og det å bygge på ressursene som finnes i alle barn og unge – at alle har sin unikhet.

Mange barn og unge deltar

Forestillingen Flere Farger lages og utføres av barn og unge i Steinkjer som har sine utspring fra andre land, i tillegg til barn som alltid har bodd her. I år står i underkant av 70 unge aktører på scenen.

Barna bringer med seg egne erfaringer og inspirasjon i produksjonen. Gjennom dans, sang og koreografi flettes aktørenes egne sanger, minner og erfaringer inn i rørende og varm forestilling.

–Alle har med seg selv, sin stemme, sin sang, sin dans og sin historie. Sammen lager de en helt unik forestilling, som ingen bør gå glipp av denne torsdagen, understreker festivalsjef Skogseth.

Performing arts, Dress, Entertainment, Musician, Music

I dette nummeret fra Flere Farger Steinkjer i 2022 ble det vist fram både sang og akrobatikk.

Performing arts, Musical instrument, Music artist, Musician, Concert, Entertainment, Guitar

I fjor deltok rundt 55 barn og unge, mens i år er det nesten 70 (!) unge aktører på scenen.

Flere opplevelser i vente

I løpet av festivalen er det ikke bare sceneopptredener som er verdt å få med seg.

– Vi har blant annet et innholdsrikt seminarprogram med tematikk som spenner over litteratur, historie og geografi. Det blir dansefest, bokbad og podkast, og for å ikke glemme årets "levende bibliotek" – som skal foregå på toget mellom Trondheim og Steinkjer, forteller Skogseth.

Kulturhuset er hovedarena

Årets festival blir en kompakt festival primært basert i det nye kulturhuset i Steinkjer. Det er program fra 8. til 12. november, og årets tema er «Vilje til å skape».

– Vi snakker da om viljen til å skape opplevelser med musikk, dans, kunst og fortellinger, men også om viljen til å skape som oppstår i møtet mellom mennesker. Skaperviljen finner du like gjerne i et lokalmiljø, en organisasjon eller en bedrift. Det er viljen til å skape som driver oss framover, sier festivalsjef Skogseth.

I år blir festivalen avholdt i nye Steinkjer kulturhus. Her viser Astrid fram lokalene mens de var under ferdigstillelse.

Jubilerer i Lindgrens univers

Søndag avsluttes Hilmarfestivalen med blant annet Gjermund Larsen Trio og Steinkjer Blandakor sin forestilling "Kalas i Katthult".

– Blandakoret feier 110 år og i samarbeid med Hilmarfestivalen markerer de begivenheten med en større konsertforestilling som passer til et publikum i alle aldre. Astrid Lindgrens figurer vil være velkjente, og mange vil nok nikke gjenkjennende også til Georg Riedels fengende melodier som er med på å levendegjøre dem, forteller Skogseth, og legger til at Emil i Lønneberget dessuten har 60-årsjubileum i år:

– Og hva er vel da bedre enn at to jubilanter slår seg sammen, spør en feststemt festivalsjef.

Sammen med Steinkjer Blandakor, et barnekor som er etablert for anledningen, så byr Hilmarfestivalen også på landets beste jazzmusikere: Dag Erik Knedal Andersen, Ola Høyer og John Pål Inderberg i tillegg til Marcus Edvardsen og Marion Totsaas.

– I konsertforestillingen møter du Johan Einar Bjerkem som forteller og dirigent er Augustine Rikkeliva Nygaard, avslutter Skogseth.

Smile

Steinkjer Blandakor gleder seg til å jubilere med forestillingen "Kalas i Katthult" i samarbeid med Hilmarfestivalen søndag 12. november.

Smile, Jeans, Window
Font, Art

Hilmarfestivalen representert av f.v: Torfinn Hofstad, Torunn Hernes Bjerkem, Ely Navarro, Terje Tranås, Johan Einar Bjerkem og Astrid Skogseth.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.