Kan det friste med en skitur?

Få turtips fra Ti på Topp Vinter her!

Innherred har et rått utvalg av skiturer og i Bedriftsidrettens Ti på Topp Vinter er det enkelt å finne disse nydelige turene.

Ti på Topp Vinter blir arrangert landet rundt, og ble i fjor arrangert for første gang i Steinkjer og Verdal.

– Tilbakemeldingene vi fikk i Steinkjer i fjor viste oss tydelig at vi med dette opplegget har favnet både mennesker som ikke trimmer til vanlig og dem som er ihuga skigåere. Derfor gleder vi oss over å kunne tilby Ti på Topp Vinter på Innherred i år også, smiler avdelingsleder i Bedriftsidretten Midt-Norge, Andrea Rikstad Hagstrøm.


Face, Hair, Smile, Lip, Outerwear, Eyebrow, Snow, White, Organ, Black

Du finner konkurransen i appen Ti på Topp. Har du deltatt på Ti på Topp om sommeren trenger du bare å bytte konkurranse i appen!

– Vi sier at det er en konkurranse, men det er viktig å understreke at det å delta i Ti på Topp handler om å komme seg ut mer, oppdage nye skiområder og bli bedre kjent med nærområdet vårt. Og attpåtil får du kanskje inn litt glede i en ellers mørk vinterhverdag, forklarer Rikstad Hagstrøm.

I Ti på Topp Vinter handler det ikke om å ta alle turene men om å få over 15 poeng i aktivitetsperioden. Man får ett poeng for de enkleste turene og fem poeng for de lengre turene og der i mellom.

– Blant premiene kan Bedriftsidretten friste med overnatting i Trones Eye (glassigloen), turutstyr, gavekort hos forskjellige aktører mm, forteller Rikstad Hagstrøm.


"Dette forbedrer folkehelsa og er et suverent tilbud som jeg håper kommer igjen år etter år. Jeg fikk børstet støvet av skia i år og ønsker å fortsette" - Deltager 2021

"Flott variasjon i utfordring og lengde. Her er det muligheter for alle. Oppdager stadig nye perler. Supert tilbud som jeg håper vi får mulighet til også neste sesong."
- Deltager 2021

Ti på Topp i Steinkjer og Verdal kan friste med mange gode løyper og skiturforslag når du melder deg inn:

– I Steinkjer per i dag har vi turer på Petter Nordtug stadion, i Follafoss og Verran, Beitstad, skistadion på Steinkjer, Henningvola, Midterfjellet, samt turer i Stod, Kvam og Ogndal. Midtpunktet er med også, forteller Rikstad Hagstrøm.

I området for Verdal kan hun friste med turer inne på Blommen, inn til Gamma, Fånettvatnet, Leksdalen, Malsådalen, Marsteinsvola, Vinne, Fiskløysningen, Roknesvollen og skihytta på Volhaugen per i dag. I løpet av kort tid kommer også Hermannssnasa med.

– Det kan komme til nye turer og noen forsvinner etter hvert som føret endrer seg. Derfor er det lurt å følge med i appen eller på nettsidene våre, sier Rikstad Hagstrøm, og understreker at her er det mange turer å velge imellom:

– Du kan lese deg opp om løypene før du drar på tur. Om parkeringsmulighetene, om hvordan løypene er og lengde på turen tur-retur. Folk opplever det som en trygghet å kunne se på kartet i appen hvor de er til enhver tid."Bra opplegg for å få folk ut på ski. Også en god mulighet til å oppleve nye skiløyper for tilflyttede." - Deltager 2021

Andrea Rikstad Hagstrøm digger Ti på Topp Vinter, spesielt når hun ser engasjementet og skigleden som folk finner igjen når de først drar på tur.

– Det er så artig! Vi favner alle! Småbarnsfamilier, eldre og de som er ville etter å stå på ski uansett. Og så har vi dem som har skrapt av mosen fra påska -97, som plutselig har fått øynene opp for ski igjen, ler hun, og legger til:

– Noen liker de fjellturene der det er ikke oppkjørte løyper, mens det er noen som foretrekker spor. Enkelte vi ha toppturerer, mens andre foretrekker flate turer.  Og du finner hele spekteret på Ti på Topp Vinter!

"Det var en kjempefin måte for å få meg ut på ski igjen etter 20 år uten skiturer. Gleder meg allerede til neste sesong og jeg skal gjøre et innkjøp av utstyr. Takk for alle fine turer jeg fikk."  - Deltager 2021

"Har fått ned dørstokkmila fra sofaen. " - Deltager 2021

Begynner det å friste med å ta en ordentlig fjelltur, eller en tur i ferdigpreparert løype nå i vinter?

"Jeg har ikke gått på langrenn på 9 år, og pga. korona tenkte jeg at dette kunne være et fint alternativ da jeg ikke ønsker å trene på treningssenter. Jeg har fått en skiglede som jeg ikke trodde var mulig. Nydelige fine plasser og godt forklart hvor de var. Dette har vært terapi for meg, og har gjort vinteren mindre mørk og tung."  - Deltager 2021

Kanskje kan det lette på humøret og vekke skigleden igjen?

"Veldig bra tiltak. Gikk mer på ski på to måneder i år enn de siste 30 årene til sammen!" - Deltager 2021

Sports equipment, Snow, Sky, Slope, Tree, Smile, Headgear, Ski

Det synes i hvert fall årets deltagere!

Dersom du vel å ikkje
gleda deg over snøen,
vil du ha mindre
glede i live,
men
same mengde snø.

Voss Lyrikklag

Avdelingssjef i Grong Sparebank Steinkjer, Ida Vassmo, er stolt sponsor av Ti på Topp og ivrig turentusiast – sommer som vinter.

– Grong Sparebank er sponsor for Ti på Topp fordi vi er opptatt av folkehelse og liker at Bedriftsidretten gjennom denne konkurransen favner alle fra små barn til godt voksne. At man blir oppfordret til å bruke nærområdene og bli bedre kjent med dem, synes vi også er veldig flott. Det gir oss som bank mye å kunne gi tilbake til lokalsamfunnet og Ti på Topp er for oss et veldig godt tiltak som bidrar til dette, sier Vassmo.

Selv er den aktive avdelingslederen ofte på skitur til Isbolen og på turer i Kvam, ettersom hun bor like i nærheten. Midterfjellet synes hun er et flott skiområde, ikke langt fra E6 nord for Steinkjer.

– Det er kjempefine løyper og en meget familievennlig trasé som passer både for den som nettopp har startet å gå på ski og  for den mer erfarne, sier Vassmo, og passer på å gi enda et turtips:

– Traseen i Kvam er kjempefin og er med i Ti på Topp Vinter for Steinkjer. Her er det snøsikkert, med tidlig snø som ligger lenge. Jeg anbefaler en tur hit til alle!Oppdatering om løypeforhold finner du på skisporet.no og loyper.net. Sjekk ut vær- og føreforhold for områdene du skal ferdes i. Hvis du er i tvil, så er du ikke i tvil! Turene tas på eget ansvar.

Vi takker våre samarbeidspartnere Grong Sparebank og Trønder-Avisa.

Enda mer lyst til å ut på ski?

Bli med på Ti på Topp Vinter da, vel!

Foto:

Andrea Rikstad Hagstrøm, Tove Kristin Kilås, Marte Guin, Enok Moe, Morten Resve, Mona Holøyen, Bergliot Sørsensen, Anette Hegge, Annette Hermann og Grete Dypdal.

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Annonsørinnhold