Annonsørinnhold

Rectangle
People in nature, Woody plant, Smile, Window, Tree, Grass, House

Safra jobber som leder i Sweco Steinkjer

Hun er fra Sri Lanka og ble gårdeier på Skogn

– Det som er så fint med Sweco, er at som rådgiver kan du sitte hvor du vil og fortsatt jobbe med prosjekt rundt om i landet. Det liker jeg.

Safra Lello (36) smiler og ser bort på sjef Tor-Erik Helgesen. Hun er gruppeleder for ansatte innen prosjekt og administrasjon i Sweco Steinkjer og stortrives i jobben sin. Men at hun skulle ende opp med jobbsted i Steinkjer og bosted i Skogn var nok noe hun aldri hadde sett for seg da hun startet utdanningen sin i Hongkong i 2006 . . .

Eneste søker og eneste dame

Som 18-åring flyttet hun nemlig dit og valgte å studere bygg og miljøteknikk. Hun var én av seks som fikk fullfinansiert stipend ved universitetet i Hongkong.

– Jeg var eneste søker fra Sri Lanka og den eneste utenlandske studenten som gikk byggingeniør uten å kunne snakke kinesisk. Men det gikk fint, smiler Safra.

Så fint gikk det at hun under studiet ble tildelt en internasjonal pris for "Beste bacheloroppgave" og etterpå fullførte en mastergrad i bedriftsledelse samtidig som hun jobbet fulltid i et stort konsulentfirma.

Men hvordan havnet hun i Norge og Trøndelag?

Møtte norsk bondesønn

– Jeg traff John Magnus som jobbet for en norsk entreprenør i Hongkong, og vi jobbet på det samme prosjektet. Han var hele tiden tydelig på at han skulle ta over en gård i Norge, ler Safra.

Etter to år i et langdistanseforhold, der paret reiste til ulike land i verden for å kunne treffes, flyttet Safra til Norge. Men da til Oslo hvor hun fikk jobb i et internasjonalt entreprenørselskap.

– Det var ikke så lett å få jobb i Norge fra Hongkong. Mange stusset nok på navn og bostedsadresse, forteller Safra.

Safra ble headhuntet til Sweco Steinkjer i 2019 og ble allerede året etter finalist i den nasjonale kåringen av "Årets unge rådgiver" i regi av Rådgivende Ingeniørers Forening.

Fra borgerkrig i Sri Lanka, via studier i Hongkong, til familiegård på Skogn. Safras reise har også ført henne til en lederjobb i Sweco Steinkjer.

Land lot, Plant, Cloud, Sky, Building, Property, Window, Tree, House, Door

I dag bor Safra på Lello gård i Skogn og driver den sammen med mannen Jon Magnus. De har to barn som er 2 og 4 år.

Norskkurs og pendling

I 2014 tok hun et intensivt norskkurs over ti dager og gledet seg til å være med til Skogn i jula for å snakke norsk med kjærestens familie.

– Men jeg skjønte ingenting av det de sa, så vi måtte gå over til engelsk. Trøndersk er ikke helt som bokmål, ler Safra.

"Det er så åpent i Sweco, at hvis du brenner for noe, så har du mulighet til å påvirke stillingen din. Du blir ikke satt i en A4-boks."

Safra Lello

Sweco Steinkjer skal etter hvert lyse ut en ny lederstilling, nemlig gruppeleder for infrastruktur. Er det kanskje deg eller noen du kjenner? Ikke nøl med å ta kontakt allerede nå.

Snudde skuta i PA-gruppa

Da Safra ble headhuntet til Sweco Steinkjer i 2019, var PA-gruppen som hun skulle lede preget av nedskjæringer.

Hun startet med å ha fokus på prosjektstyring og ledelse – og etter kun ett år i lederstolen leverte gruppen en solid bunnlinje med høy faktureringsgrad. På grunn av innsatsen ble hun også nominert til "Årets unge rådgiver" i ingeniørbransjen og endte opp som én av fire finalister.

– Vi har rigget oss sånn i Sweco at det er mulig å ha prosjekt og lederansvar samtidig. Det kan være vanskelig å balansere, men vi har stor frihet til å løse oppgavene slik vi selv føler det blir best, og det liker jeg kjempegodt, sier Safra.

Ønsker flere kvinner i ledelsen

– Jeg ønsker at Sweco Steinkjer være en region som er mangfoldig med stor bredde. Det være seg både i alder, kjønn, legning, hvor du kommer fra og fagsammensetning, sier regionleder Tor-Erik Helgesen.

Han forteller akkurat nå er Sweco Steinkjer bevisst på å få flere kvinner inn i lederteamet i tillegg til Safra.

– Først og fremst ønsker jeg meg flere kvinner i ledergruppa. Det sitter så mange dyktige kvinner rundt omkring, som kanskje ikke tør å stikke fram hodet, og slike ønsker vi å nå. Vi har i dag en kvinneandel på 35 prosent i konsernet. Denne ønsker vi å løfte til minst 40 prosent på konsernnivå, sier Helgesen og viser til Swecos bærekraftsrapport for 2022 for mer informasjon.

Tor-Erik Helgesen er regionleder i Sweco Steinkjer og har som ambisjon å sette sammen en ledergruppe preget av mangfold og bredde.

"Vi jobber med å være komplementære og skape bredde i ledergruppen vår"

Tor-Erik Helgesen

Sweco Steinkjer er en del av Sweco Group, en internasjonal konsulentkjede bestående av til sammen 18.500 arkitekter, ingeniører og rådgivere.

I Steinkjer består Sweco av 43 medarbeidere fordelt på gruppene Konstruksjon og Brann, Tekniske installasjoner, Infrastruktur og Prosjektadministrasjon.

Sweco Steinkjer er lokalisert i splitter nye og fasjonable lokaler i O2-huset, midt i sentrum.

PS! Interessert i å jobbe hos oss? Vi er for tiden på utikikk etter en leder for vår infra-gruppe!

Sweco satser på Mari

– Jeg har lyst til at vi skal synliggjøre at Sweco Steinkjer vil ha mangfold iblant oss, både i lederteamet og hele gjengen av ansatte. Det er en av årsakene til at vi også kurser ansatte som vi ser har lederegenskaper – som Mari for eksempel, sier regionlederen og viser til Mari Sagbakken (36) som i dag er prosjektleder og Safras stedfortreder.

– Jeg går kurs i samspill og ledelse. Det er kjempespennende og veldig utfordrende. Man lærer mye om seg selv og hvordan man virker på andre, forteller Mari.

Hun ble nominert som et talent i Sweco av Tor-Erik og ble plukket ut som én av to Sweco-deltakere blant 15 nominerte fra hele landet til å delta på lederkurs.

Prosjektleder og prosjekteringsleder Mari Sagbakken er født og oppvokst på Mære og utdannet byggingeniør.

Fleksibel hverdag og mange muligheter

– Jeg er stolt av arbeidsplassen min. I PA-gruppa er vi litt ledere alle mann og vi blir gitt massevis av muligheter, forteller Mari.

Hun har tidligere jobbet i Statens Vegvesen som byggeleder for ulike vegprosjekt og har vært ansatt i Sweco siden 2019. Mari forteller at hun og Safra fungerer godt som leder og stedfortreder i Sweco.

– Vi er i samme situasjon med småbarn. Vi forstår hverandre og vet begge to at hvis du vil få til noe, så må du stå på. Det tror jeg gjør at vi blir satset på av arbeidsgiver også, smiler Mari.

"Jeg trives veldig godt i Sweco og er stolt av arbeidsplassen min. Du får mange muligheter, men må jobbe for det. Hvis du viser at du kan og vil, så får du anerkjennelse for den jobben du gjør."

Mari Sagbakken

"Du kan skape stillingen din her. Alt er ikke bestemt."

Tor-Erik Helgesen

SWECO STEINKJER

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.