Jorun Mari drømte om vinterhage i 20 år

– og nå er drømmen oppfylt!

Endelig kan Jorun Mari Børstad nyte utsikten til Eidsbotn og Trondheimsfjorden hele året rundt.

– Se, så fint det er blitt her! Tenk, hvor flott det blir til sommeren å være her ute i vinterhagen. Jeg gleder meg allerede. Vil du ha kaffe?

Du rekker knapt å komme inn døra til Jorun Mari Børstad på Julsborg i Levanger, før du plutselig befinner deg godt plassert i en lenestol med en kaffekkopp i den ene hånda og en is i den andre.

For Journ Mari er opptatt av trivsel. Og nå har hun overflod av trivsel ute på den gamle verandaen.

– Tenkte nå eller aldri

En ny vinterhage, eller hagestue, er endelig på plass etter at Jorun Mari har drømt om ha en slik tilknyttet huset  i 20 år.

– Det var først nå jeg følte at jeg kunne ta meg råd til det, og da tenke jeg at det er nå eller aldri. Heldigvis ble det nå, ler den fargerike 61-åringen.

Interior design, Smile, Plant, Window, Textile, Flowerpot, Table, Comfort, Sky, Happy

Fikk installert alt

– Jeg ble inspirert til å kontakte Nessø Glass og Håndtverk-service etter et besøk hos en kollega i Mosvik. De hadde fått oppført en vinterhage av Nessø og skrøt veldig av servicen de fikk, forteller Jorun Mari.

Etter en prat med Per Nessø, bestemte hun seg for å gå for full leveranse, med ekstra fundament, bytte av yttervegg, nytt gulv, hel innglasset veranda og  nytt rekkverk.

– Veldig fornøyd!

Hagestuen til Jorun Mari består av reisverk i aluminium, noe som medførte at det måtte bestilles fra produsent i Tsjekkia. Dermed tok det litt tid fra hun snakket med Nessø i oktober og til alt stod ferdig til påske.

– Selve byggingen tok vel et par-tre måneder, men da er alt fra graving og fundament til ferdig vinterhage med. Jeg er veldig fornøyd! forteller Jorun Mari.

Glad i innredning

Hun viser gladelig fram det nye favorittrommet, og har hatt stor glede av å finne gode bruktkjøp som hun har innredet vinterhagen med.

– Jeg bor midt i ett av de fineste landskapspartiene i Midt-Norge og føler nå at jeg kommer enda nærmere naturen både sommer og vinter takket være vinterhagen. Det er så vakkert her, og jeg har utsikt både til Eidsbotn og Trondheimsfjorden. Er jeg ikke bra heldig? smiler hun.

Furniture, Table, Plant, Green, Comfort, Blue, Wood, Couch, Chair, Branch

– Jeg må ha farger og vil at rommet skal gjenspeile glede, trivsel og kreativitet, forteller Jorun Mari Børstad om designfunnene hun har gjort på diverse salgssider. Kulen med lys er foreløpig det eneste lyselementet ute i vinterhagen og lyser opp godt på kveldstid.

Jorun Mari er spesielt godt fornøyd med at vinterhagen har skyveelementer i glass over gelenderet. Dermed kan hun åpne opp og være tett på naturen selv om hun har glasset inn verandaen. – Jeg liker å ta med naturen inn i stua, få lyset fra himmelen, se Trondheimsfjorden og Hestøya. Eller bare høre fuglene fra Eidsbotn, og se grågåsa og ørna fly om kapp her ute, smiler hun.


Populært med hagestue

– Vi setter opp forholdsvis mange hagestuer for tiden. Det er blitt veldig populært, forteller Sitan Nessø i Nessø Glass og Håndtverks-service.

Firmaet har i disse dager flere hagestuer og skyveveggløsninger de skal sette opp.

– Vi har en del prosjekter i Steinkjer og har vært i Rørvik og Orkanger, men mest forepørsler får vi i Levanger, Verdal og Inderøy.

Aluminium eller tre

Jorunn Mari valgte reisverk i aluminium , men det er også mulig å få satt opp vinterhage i treverk som reisverk.

– Aluminium er bestillingsvare fra utlandet, men materialet er vedlikeholdsfritt og holder lenger. Treverk må males og behandles mer av kunden på sikt, men kan installeres raskere, forklarer Stian.

– Vi har også eksempler på at kunder selv velger å sett opp reisverket, også kommer vi inn for å montere glass, tak og skyvedører, legger han til

Dress shirt, Shoulder, Fixture, Sleeve, Door, Gesture, Collar
Shelf, Shelving

Isolerende eller soldempende

Glassene kan leveres som isolerglass hvis ønskelig og som soldempende glass i skyvefel og glassdel.

– Alt leveres i sikkherhetsglass. Det vil si at glasset pulveriseres og ikke skader personer dersom man skulle være uheldig med å løpe inn i dem eller lignende, forklarer Stian.

Han legger til at mange hagestuer leveres i standard hvit, slik som på Julsborg.

– Men man kan selvsagt få omrammingen i den fargen man ønsker!

Sklie i Eidsbotn neste . . ?

Det er mye å gjøre for Nessø for tiden, så det er lurt å være tidlig ute om man ønsker seg en hagestue oppsatt i løpet av sommeren.

Tilbake i Julsborgslia sitter Jorun Mari og planlegger neste prosjekt.

– Jeg har sagt det til  naboene: Vi skulle hatt en sklie herfra og ned til Eidsbotn! Da kan vi skli rett ned herfra og ut i fjorden. DET må bli neste prosjekt. Kanskje jeg skal ringe til Per Nessø og høre om de hjelper meg . . ? ler hun.

Vision care, Flash photography, Street fashion, Shoulder, Jaw, Sleeve, Eyewear

VELKOMMEN TIL OSS PÅ NESSØ!

OM DENNE ARTIKKELEN

Innholdet i denne artikkelen er ikke laget av redaksjonen, men av Trønder-Avisas markedsavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Dersom du opplever at denne eller andre annonser fra oss ikke er tydelig merket, gi oss gjerne beskjed.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

Font, Line
Font

Annonsørinnhold